Kurací hrniec

johny46 - fotkajohny46, 10. decembra 2010

Neviem,či to tu už niekto publikoval ,ale napadol ma tento recept,keď som hútal čo navariť.Toto jedlo robím dosť často ,lebo je s ním minimum Zobraziť celý popisNeviem,či to tu už niekto publikoval ,ale napadol ma tento recept,keď som hútal čo navariť.Toto jedlo robím dosť často ,lebo je s ním minimum roboty a je veľmi chutné.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Postup je veľmi jednoduchý.Kura rozporcujeme,ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska ,tak isto aj cibuľu. Do hrnca dáme trochu oleja a rozložíme vrstvu zemiakov.osolíme ,okoreníme a dáme vrstvu kuracinky.Okoreníme grilovacim korením,pridáme vrstvu cibule a toto opakujeme do vyčerpania surovín.Množstvá neuvádzam,iba upozorním -je na to treba dosť veľký hrniec nakoľko také 1,5 kg kura/ také pripravujem ja / zaberie dosť miesta a nebojte sa dať dosť zemiakov lebo ich budete mať málo.

  2. 2

    Takto pripravený hrniec dáme variť asi na 1,5 hodiny ,len nesmieme zabudnúť priliať pred varením asi pol litra vody .Inak by to prihorelo.Všetky suroviny pustia šťavu ,ktorá dáva dohromady vynikajúcu chuť.Všetka šťava zo zemiakov,ktorú povačšine vylievame pri varení zemiakov tam zostáva . Je to maximálne jednoduchý recept ,no výsledok je prekvapujúci.Podávame s uhorkovým šalátom ale dá sa aj s kyslou uhorkou,alebo s kompotovaným ovocím,kto nemusí uhorky.

Diskusia k receptu

marianne69
...najskor som si myslela,ze to robis v pekaci az teraz citam,ze v hrnci.Ja to vyskusam,taketo jednoduche jedla ja mam rada...neprespekulovane,chute sa nebiju,akurat grilovacie korenie vymenim za bylinky a papriku.dam vediet..
evusik
tak toto sa aj mne páči, jednoduchý recept z jedného hrnca, ktorý vyzerá že bude chutiť :-)
zitar
To je fakt jednoduché, páči sa mi tento recept
sailero
paci sa mi ta zaujimava a jednoducha priprava v hrnci.
marianne69
Mily Johny45,.... teeeda,toto bola taka dobrota,ze urcite budem robit tento receptik aj nadalej.Ja,ktora kurcata moc nemusi...(odvtedy,co som varila kuraciu polievku a po celej kuchyni sa mi vinula penicilinova vona,cim to preboha krmia?...)Ale isla som na farmu a kupila domace kuratko,a tak vdaka za vyborny recept...,skusim aj s inym maskom,uvidime.....ale kuriatko bolo super...
evia
a čo takto dať to všetko do tlakového hrnca /Kuchty/ a dusiť max. 30 minút. vyskúšam
johny46
Ja to robím pod pokrievkou. V tlakovom hrnci som to este neskúšal.
horalka66
Tak dnes som ukuchtila tvoj recept a je to vynikajúce :-) díky zaň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia