Brilantné brownies podľa Jamieho Olivera

bakoska - fotkabakoska, 11. decembra 2010
Brilantné brownies podľa Jamieho Olivera
Foto: bakoska

Tento recept som našla na internete a dnes som ho prvý krát vyskúšala. Koláčik je výborný a veľmi jednoduchý, vrelo odporúčam. :)

20
porcií

Suroviny

250 g
200 g, (s obsahom 70% kakaa)
80 g
65 g
360 g
4 ks, veľké
1 lyžička
50 g, (voliteľné)
75 g , (voliteľné)




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 ° C. Plech (25 cm) vystelieme papierom na pečenie. Vo veľkej mise rozpustíme vo vodnom kúpeli maslo a čokoládu, vymiešame do hladka. Pridáme čerešne a orechy, ak ich chceme použiť a zmiešame dohromady. V samostatnej miske zmiešame kakao, preosiatu múku, prášok do pečiva a cukor, potom pridáme čokoládovú zmes. Dobre zmiešame dohromady. Pridáme vajcia a miešame, kým nemáme hodvábnu konzistenciu.

  2. 2

    Zmes vylejeme na pekáč a pečieme v rúre asi 25 minút. Koláčik by mal byť mierne pružný na povrchu, ale stále lepkavý v strede. Necháme vychladnúť, potom opatrne vyklopíme na veľký lopárik a nakrájame na štvorce. Môžeme podávať s kopčekom crème fraîche ochuteným pomarančovou kôrou, alebo, ako ja, len obyčajnou kyslou smotanou zmiešanou s trochou vanilkového cukru :).

Diskusia k receptu

babidka
vsetky kolaciky co maju tolko cokolady v sebe su ohromne dobe .A keby som si uz nemusela dozerat svoju nadvahu/ od kolacikov na Vareche / tak by som ich piekla hoci aj denne .....:-)
bakoska
Veru tieto mňamky su take sladke a vydatne, ze staci jeden kus a som uplne spokojna :))..ale s tou smotankou doporucujem, ja aspon velmi lubim ked sa sladke skombinuje s niecim kyselkavym a tu sa mi k tej ohromnej sladkosti ziada nieco na ,,zjemnenie"...nabuduce skusim aj s tym crème fraîche, alebo zmrzlinou? :P
siskam
Musí byť suprový. Ja milujem čokoládové koláče. A tento je tak akurát na moju chuť.
daguska
Naozaj vyzará super,ale tolko skvelých ingrediencií slubuje skvelý výsledok...
paupi
Mozem sa opýtať na akom veľkom plechu ste ich piekli? Dakujem
ivan
Vynikajúci recept :) nudil som sa o 10tej večer dneska tak som ho spravil ale nemal som papier a polka kolača sa mi preklopila a polka nie ^^ hehe :D takže papier dajte za každú cenu !! no všetko som zašpinil a kuchyňa bola celkom K.O ale otcovy aj bratovy chutilo :) a mne to chutilo aj s smotanou s van. cukrom :) vrelo odporúčam :)
anikahl18
Kedže som práve včera piekla, potvrdim ze kópia z Jamie Oliver knihy a aké robia v jeho reštaurácii Fifteen v Londýne . V jeho recepte je cukor krištáľový - ja som dávala hnedý a určite stačí 300g aj menej. Takze 5* určite kedže hodnotím podľa chuti nie obrázku.
bbagetka
Vynikajúci koláč. Máme radi sladké, ale dala som 270 g cukru a aj tak bol hrozne sladký. Skúsim nabudúce dať 220 g alebo 200 g. Piekla som v tortovej forme, priemer 26 cm, ale 25 minút bolo málo. Nechala som 40 minút a bol akurát.
dankavass
Tento recept robievam často, dokonca aj ako korpus na našu rodinne obľúbenú čokoládovú tortu.
Musím však poznamenať, že 360g cukru je NESKUTOČNE veľa a doposiaľ neverím, že tento údaj je správny.
Dávam 60g práškového cukru a koláčik je sladký až až...






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia