Moje halászlé

johny46 - fotkajohny46, 9. decembra 2010

Už som jedol mnoho halaszlé,dokonca aj z rybacej konzervy či zo zavináčov a toto je moj recept, ktorý robím už veľmi dlho a má Zobraziť celý popisUž som jedol mnoho halaszlé,dokonca aj z rybacej konzervy či zo zavináčov a toto je moj recept, ktorý robím už veľmi dlho a má stále pozitívne hodnotenia , tak sa oň s vami podelím.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Ryby očistíme , umyjeme a dáme variť spolu s koreninami. Ošúpané zemiaky nakrájame na malé kocky. Zhruba 1x1 cm .Cibuľu si nakrájame na drobno a speníme na oleji.Pridáme červenú papriku a zemiaky.Trochu osmahneme ,osolíme,okoreníme,podlejeme vodou a udusíme. Najlepšie je podliať vývarom z rýb ktorý sa nám uvaril.

  2. 2

    Ryby vyberieme,vzniknutý vývar precedíme. Vychladnuté ryby vykostíme aby sme pri jedle nemali žiadne rušivé momenty. Z uvarených zemiakov si odoberieme polovicu ,pridáme k precedenému rybaciemu vývaru.Zbytok zemiakov , čo nám zostal v hrnci popučíme a rozmixujeme na kašu aj s vývarom v ktorom sa varili.Toto použijeme na zahustenie.

  3. 3

    Do hrnca s vývarom a zemiakmi pridáme vykostené rybacie mäsko,rybací bujon,zemiakový mix a necháme prejsť varom.Krátko pred koncom pridáme pretlačený cesnak a ochutíme. Kto sa nechce hrať s vykosťovaním, môže použiť aj morské ryby,alebo pangasa.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tento recept mi je sympatický, jednoduchý spôsob, použila by som filety bez kostí, lebo vykosťovať a babrať sa s tým by sa mi nechcelo.
sovka62
Na halászlé je asi toľko receptov ako na našu kapustnicu. Robievam z viacerých druhov rýb, aspoň dva-tri na jednu polievku, jeden z nich je vždy kapor. Z kapra nakrájam podkovičky, ktoré varím zvlášť v osolenej vode s korením. Zvyšok kapra a ostatné ryby vložím do hrnca, v ktorom som na tuku a na cibuli a paprike podusila koreňovú zeleninu, podlejem, osolím a okorením. Uvarené prepasírujem cez sito, kosti ostanú na ňom. Pri servírovaní si každý položí do taniera mleté feferóny v soli (kto si ako trúfa), potom na tanier položím podkovičku kapra a zalejem polievkou.
používateľ nemá avatar
dry
dry
Ak tomu hovoríš "Halászlé" tak tam zemiaky nemajú čo hladať. Prečítal som veľa receptov na pravé halászlé ale zemiaky v tom nikde neboli. To čo varíš sa volá rybacia polievka, do ktorej si môžeš pridať čo chceš, ešte aj kôpor, lebo už iba ten tam chýba.
fionecka
súhlasím s komentárom od "dry" ... v halászlé naozja zemiaky nemajú čo hľadať .... Ja mám recept od príbuzného, ktorý žil neďaleko Balatonu, bol vychýrený rybár a na jeho halászlé sa zbiehali ľudia z celého okolia ...
Ak stihnem, cez víkend recept pridám ale bohužaľ bez fotografie, lebo variť ho budem až tesne pred vianocami .. to máme takú malú vianočnú úchylku, že okrem kapustnice a hríbovice varím aj túto poriadne pikantnú polievku a celá rodina si chodí s katrólikmi pre prídel.. :-) a pochopiteľne, aspoň z troch druhov rýb!
johny46
ok beriem,ibaže ja netvrdím ,že je to pravé halaszlé.je to moja rybacia polievka ,ktorá má úspech a ja ju volám -moje halaszlé-
matzuz
Akurát včera som varila takúto polievočku z tresky, veľmi nám chutila a pri jedení som spomínala na otca, ktorý už nie je medzi nami, ale túto polievku vedel veľmi dobre pripraviť. Vlastne som si pripomenula svoje detstvo.
emica
kolko ludi tolko chuti kazdy vari inak da sa to zjest hlavne ze kazdemu chutna a hotovo
ildulka
tak aj ja sa pridám,halászlé by malo byť z viac druhov rýb aj hlavy,určite nie filé a pod. potom dosť cibule ,papriky "živej,aj mletej červenej,a okoreniť podľa chuti ,ja ho krvopotne pasírujem ,výsledok-netreba ho vôbec zahusťovať,niekedy si to uľahčím ,že prv všetko vykostím a vymixujem,potom sa pridávajú veľké kusy rýb a prevaria sa 5-10 min.Verte je naozaj výborné....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia