Marinované pečené holuby fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 7. decembra 2010

Z holubov ktore chovame varim vacsinou polievku. Na Vianoce, obycajne na Druhy sviatok vianocny ich robievam tymto sposobom. Teraz sme ich mali na sviatok Zobraziť celý popisZ holubov ktore chovame varim vacsinou polievku. Na Vianoce, obycajne na Druhy sviatok vianocny ich robievam tymto sposobom. Teraz sme ich mali na sviatok Mikulasa, aby som mohla dat recept na Varechu.

6
porcií
10 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
marinada:
1/4 salky
1/4 salky
1/4 salky
1/4 salky
1-2 PL
1 strucik
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Do misky si dame suroviny na marinadu, cesnak roztlacime a vsetko spolu premiesame.

    Marinované pečené holuby (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Holuby si prekrojime na polovicky. Posolime a poukladame do misky na pecenie.

    Marinované pečené holuby (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polejeme marinadou. Dame do chladnicky a nechame marinovat do druheho dna. Obcas premiesame.

    Marinované pečené holuby (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na druhy den misku prikryjeme a pecieme vo vyhriatej rure 180C 1hodinu. Netreba odokryvat a polievat.

    Marinované pečené holuby (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po hodine holuby odokryjeme polejeme stavou a zapekame dalsiu 1/2 hodinu. Polievame pravidelne kazdych 5-10 minut.

    Marinované pečené holuby (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Holuby su upecene a pripravene na podavanie. Kto ma rad stiplave, moze dat do marinady viacej chilli omacky. Podobnym sposobom sa mozu piect kuracie kridelka alebo bravcove rebierka. Podavame s hranolkami, dusenou ryzou, alebo zemiakovym salatom ak nam zostane od Stedrej vecere.

    Marinované pečené holuby (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

cistinka
fíííha...no toto :-))) poradím to sestre, nech vyskúša z bažantov...vraj nevie, čo s nimi :-)
evusik
polievku z holuba som naposledy jedla ako dieťa u tety kam som chodila na prázdniny.... tvoj recept vyzerá úžasne, určite by som si dala povedať, ale kde zobrať holubov?
2010
No to vyzera super, ale neviem kde tych holubov zozeniem, jedine ked pridem k vam na farmu odkupit.
dorisa
To fakt jete holuby? To je ako na kráľovskom zámku. Ktovie, či by som to mohla jesť,kvoli lutosti, ani zajaca nemožem:((((( Ale to jE nier hodnotenie receptu: takže, máš to krásne nafotené,krásne chrumkavo upečené, CHVÁLIM!
zitar
Určite marinádu použijem na niečo, čo je u nás dostupné, / holuby nie sú/, vyzerá to fajnovo.
pivonka
Naposledy boli v našej kuchyni holuby pred mnohými rokmi, keď môj otec ešte poľoníčil. Mali sme polievku a môžem povedať, že to bola tá najlepšia polievka, akú som v živote jedla. Z tvojich holúbkov by som rada ochutnala, určite sú super. Ešte chcem podotknúť, že iné je, keď kúpi človek holuby v supermarkete (videla som vo Francúzsku), a iné je, keď ich má šklbať, pitvať, čistiť - takáto pochúťka tiež chce svoje.
marianne69
Paaana beka naposledy som holubie polievky varila,ked mala dcera 5 rokov,kupovala som ich z domaceho zdroja...boli ozaj lahodne...
palokuchki
Dakujem vam za vase komentare. Holuby ktore chovame su holuby na maso. Nie su to postove holuby ako som ich poznala na Slovensku. Tieto holuby maju priemernu vahu 400-500g ocistene. My mame 10 chovnych parov, to tak pre nas akurat staci. Nas znamy ich chova vo velkom, ma 3000 parov. Zasobuje s nima restauracie v Sydney aj v Perthe. Nema nikdy problem ich predat, prave naopak vzdy pytaju od neho aby priniesol viacej. Ja som vyrastala na dedine, doma sme vzdy mali nejake zvierata, nevadi mi holubov cistit aj ich pitvat.
palokuchki
@2010 kludne, ked mas chut ist na vylet do nasich juznych krajov si vitany! @cistinka ja myslim, ze tie bazanty v tej marinade budu chutne. Ako som spomenula v recepte rozne ine maso sa moze tymto sposobom marinovat.
remcula
Úžasné!! No, holuby nechovám..:-)) To ve Strečně jich vždycky měli houf. Nádherná práce, @Palokuchki
mariaklara
Ďakujem ti za rct, niekedy vyskúšam, prekvapím moju polovičku. My ich chováme pre svoju potrebu, na polievku, aby som nemusela kupovať drobky. Keď bola dcéra ešte u nás a narodil sa jej synček, tak môj manžel sa rozhodol, že ich bude pre nich chovať, keď ho dojčila. To je ten v strede. no a tak ho to chytila, že ich chová ďalej, aj tie naše vážia okolo 500 g.
ciho
fakt úžasné bežím do suseda akurát včera mi , ponúkol že ich má teraz dosť tak to vyskúšam, recept na obrazovke vyzerá úžasne už mi tečú slinky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia