Medovníčky s celozrnnou múkou

ailuj82 - fotkaailuj82, 2. decembra 2010
Medovníčky s celozrnnou múkou
Foto: ailuj82
30 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
300 g
200 g
150 g, /palmarín
3 ks
2 KL
2 KL
1 KL
100 g




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme cesto /ak je mäkké pridáme ešte celozrnnú múku/, zabalíme do fólie a necháme do druhého dňa v chladničke.

  2. 2

    Odpočinuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme ľubovolné tvary. Medovníky ukladáme na plech vystlaný papierom a vo vyhriatej rúre upečieme.

  3. 3

    Ozdobujeme podľa chuti. Ja som vymiešala práš. cukor s rumom a niektoré som poliala touto polevou a potom som ich cifrovala bielkomvymiešaným s cukrom. Na zdobenie som použila takúto trubičku z ktorej sa mi už minula náplň. Hornú časť som odstrihla, naplnila zdobiacou hmotou a uzavrela potravinovou spinkou.

    Medovníčky s celozrnnou múkou - obrázok 3

Diskusia k receptu

danculka
Veľmi dobrý nápad,čo s toľkým množstvom ideš robiť?A to je len jeden druh ha,ha,ha....
evanaaa
Veď rodina poje, aj tá vzdialená, ha,ha. Ale dobrý nápad. Tubičku mám aj ja ešte nenačatú, spony mám, tak viem, keď sa náplň minie, že ju nemám odhodiť.
ailuj82
veď tých medovníčkov bolo len o niečo viac ako na fotke a sú fain mäkké tak sa rýchlo míňajú. A v komore sú aj ďalšie maškrtky :D
anina43
krásne medovníčky, škoda ich zjesť, si veľmi šikovná, zdobenie vyžaduje pevnú ruku a trpezlivosť a určite aj fantáziu
evanaaa
Martamm, pravdepodobne je z už kúpená s náplňou na zdobenie, na výber je aj sada s farebnou náplňou, ja mám čisto bielu ( z Kauflandu, bola aj v Bille ) a Ailuj ju minula a tubičku takto šikovne použila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia