Kolienka s vajcom

majok - fotkamajok, 14. júla 2011

Asi to nie je recept hodný Varechy. Ale keď prídeš domov neskôr, manželka je služobne preč a doma kvíli dieťa "vo vývoji" od hladu, Zobraziť celý popisAsi to nie je recept hodný Varechy. Ale keď prídeš domov neskôr, manželka je služobne preč a doma kvíli dieťa "vo vývoji" od hladu, tak je to asi to najlepšie a najrýchlejšie, čo môžeš urobiť. Chlapci vo veku 13 rokov majú predstavu, že to najlepšie pre nich je neprerušovaný prísun jedla. ... :-)

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Uvar kolienka podľa návodu na obale. Počítaj 3 hrste na jednu osobu. Kolienka by mali byť "tak akurát". Až budú uvarené, sceď ich a vráť späť do hrnca.

  2. 2

    Hrniec vráť na oheň a pridaj olej. Ak Ti chutí viac masť, tak použi masť. Kolienka miešaj rýchlo aby nezhoreli, ale zároveň opatrne aby sa nerozbili. Opraž kolienka len tak trochu.

  3. 3

    Pridaj vajcia. Počítaj dve vajcia na osobu a opäť miešaj. Prihrievaj dovtedy, až budú vajcia takej konzistencie (to je slovo!), ako Ti to vyhovuje. Odstav z ohňa. Osoľ a opepri podľa chuti. Podávaj s kyslou uhorkou, kapustou a kečupom. Ak Ti dieťa povie, že už nevládze, si dobrý.

Diskusia k receptu

sylvinka
Ja neviem,ale mne moje dieťa "vo vývoji" ešte nikdy nepovedalo,že nevládze :-D
jody
náhodou, ja by som si dala tiež... :-)
mariach46
Si dobrý odskúšam na vnukovi tiež má rád častý prísun jedla.
kata50
To poznám ! 5 vnúčat "vo vývoji" na chate . Súhlasím, s tým zachrániš čas medzi olovrantom a večerou....:-))))
akeber
pomôž si ako vieš....a prečo nie ja som to ako dieťa jedávala často ale nie kolienka ale halušky :)))
babuscha
akékoľvek cestoviny ktoré ostanú, s vajcom sú vždy moje, pokiaľ nie je doma syn a už aj vnučky
amazonka29
..dieťa vo vývoji to už ani šatiť, ani živiť (si neraz povzdychnem) :o))) Ale túto improvizáciu mám osvedčenú aj ja,hoc môj potomok vo vývoji ma rád k tomu ešte opraženú slaninku alebo salámu (čo zrovna chladnička dá)
boxik
Recept veľmi vhodný do súčasnej doby ,pretože tým čo vláda rozdáva cestoviny príde každý recept vhod ,len neviem ,či budú mať na tú masť a vajcia.
evanaaa
Občas, pre zmenu od tých fajnových ( haha) jedál si aj ja urobím buď halušky s vajcom, ale to je pre rýchloubiehajúci čas zdĺhavé pre tých, čo sa ponáhľajú, alebo široké rezance, dám na ne nadrobno krájanú popraženú slaninku ( ako na bryndzáky) a uhorku k tomu.
cistinka
Ja už dávno nie som vo vývoji, ale vajcové kolienka môžem kedykoľvek :-)
elekra
Aj ja mám dve vnúčatá "vo vývoji na chalupe". A pomaly sa nehnem od "plotny". Klasika: neskoré raňajky, obed, ovocie, olovrant, večera a niečo popri palci priebežne! Ešte aj tá malá začína jesť ako dospelák, doteraz len zobkala. Ináč vajíčkové cestoviny alebo halušky s kyslou uhorkou alebo hlávkovým šalátom mám aj ja rada.
hannah22
super super receptík a často používaný, keď bolo hlboko do vrecka alebo málo času a tiež ich môžem kedykoľvek... :))
samantha14
moje dieťa prišlo zo školy v prírode a na otázku čo tam jedol nasledovala odpoveď špagety s grankom, takže ,ak sa Tvoje tvorivé varenie bude musieť opakovať vyskúšaj, možno bude chutiť aj Tvojmu potomkovi.
monifta
Kolienka s vajcom :-))) toho som sa čosi najedla keď som bola malá a ani teraz to neodmietnem :-)
gacy
Sestra prave vyjeda kebab. Nasi sli prec a mam si kupit grilovane kura alebo pizzu. Kaslem na to chcem nieco zdravsie. Super recept dakujem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia