Kaleráb plnený hubami

redakcia - fotkaredakcia, 31. augusta 2009
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
50 g
1 kocka
50 g
0,5 kg
50 g
1 téglik
2 ks
2 ks
60 g
2 PL
1/2  kl
Omáčka:
60 g
60 g
1 ks
1 téglik




Postup

  1. 1

    Mladé kaleráby vydlabeme, aby steny zostali hrubé 0,5 cm. Naplníme hubovou plnkou, skrojené vršky potrieme bielkom, priložíme na kaleráb a previažeme niťou. Pokrájanú cibuľu speníme na masti, poukladáme na ňu naplnené kaleráby, podlejeme trochou osolenej vody alebo vývarom z kocky a prikryté dusíme v rúre domäkka.

  2. 2

    Plnka: najprv zalejeme rožky jogurtom, aby zmäkli. Huby očistíme, pokrájame na lístky a opražíme na tuku s pokrájanou cibuľou. Potom pridáme petržlenovú vňať posekanú nadrobno, vegetu, korenie, premiešame a odstavíme. Zmäknuté rožky nakrájame nadrobno, pridáme do húb aj s jogurtom, ktorý nám zostal z rožkov, primiešame múku, strúhanku, vajcia, roztopenú masť alebo olej, podľa chuti osolíme a okoreníme. Môžeme pridať i trochu drvenej rasce.

  3. 3

    Omáčka: z tuku a hladkej múky pripravíme bledú zápražku. Celú cibuľu vyvaríme v primeranom množstve vody. Zápražku rozriedime vychladnutým cibuľovým odvarom, osolíme, pridáme jogurt, citrónovú šťavu, trocha cukru, prípadne dochutíme podľa vlastnej chuti. Do uvarenej omáčky primiešame posekaný petržlen.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia