Šľahačkové minitortičky

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 15. novembra 2010
12
porcií

Suroviny

4 ks
2 ks, resp. šľahačka v prášku
1 ks
Cesto :
2 ks
2 PL
2 PL,vlažná
2 PL
2 PL
1 PL
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu a olej, spolu dobre zamiešame, pridáme múku s PDP a kakao, znovu premiešame a zľahka primiešame sneh z bielkov. Pečieme na malom plechu vystlanom papierom na pečenie. Muffinkovú formu som si pre istotu zľahka vymazala roztopeným stuženým tukom. Z upečeného cesta vykrajujeme malé kolieska a vkladáme ich na dno formy. Ošúpané, na kolieska nakrájané kiwi prekrojíme na polovicu a prikladáme po obvode stien muffinkových formičiek. Vyšľaháme šľahačku a postupne do nej zašľaháme želatínový stužovač rozmiešaný v 100ml vody. Šľahačkovou zmesou plníme pripravenú muffinkovu formu. Vrch dozdobíme jahodou.

    Šľahačkové minitortičky - obrázok 1
  2. 2

    Tortičky necháme vo forme na chladnom mieste 1 - 2 hod.

    Šľahačkové minitortičky - obrázok 2

Diskusia k receptu

mamatata2
Prekrásne, musia byť úžasné. Ukladám do KK a počkám kým budú jahôdky ( máj - jún 2011).
samanka
krásne...takéto ja môžem, málo cesta a veľa šľahačky
sonijamt
je to milé, sladké môžem čokoľvek, len keby mi to mal kto urobiť a dať na stôl, ale premýšľam nad skratkou PDP, zrejme ide o prášok do pečiva, áno? :-)))) ukladám do KK
zirafninka1
Ďakujem za milé komentáre. Áno áno, PDP -prášok do pečiva. Ospravedlňujem sa za skratku.
A vyberanie z formy? Konkretne tieto som len prekryla táckou, otočila a vypadli samé. Pristáli na jahodové "prilby", tak sa im nič nestalo. Len som ich naspäť pootáčala. Druhý spôsob, ktorý mám overený pri podobných zákuskoch je : nastriháš si prúžky z papiera na pečenie, dáš ich do formičiek ešte pod cesto.Pri muffinkovej forme stači po jednom pružku do každej jamky. Obe konce prúžku musia trčať nad formu. Po stuhnutí ich len za tie konce chytíš a zákusok vytiahneš.
evanaaa
Zirafninka, krásne, dobré, pekné na pohľad, a ešte ako bonus dobrý nápad s tými prúžkami papiera.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia