Mojito
Foto: PRAVDA: ROBERT HÜTTNER

Recept na tento koktail pre vás pripravil Vladimír Baňák, majster sveta v miešaní koktailov pre rok 2009.

1
porcia
3 minút
príprava

Suroviny

6  cl
1/2 ks
2 ks
2 čl




Postup

  1. 1

    Do vysokého pohára na long drinky vytlačíme šťavu z polovice limety a pridáme trstinový cukor. Premiešame barovou lyžicou. Do polovice pohára nasypeme ľadovú drvinu a na vrch prelomíme dve steblá mäty. Len mierne roztlačíme muddlerom, pohár doplníme ľadovou drvinou až po okraj.

  2. 2

    Pridáme rum a opäť premiešame barovou lyžicou. Na koniec zastrekneme trochou sódy a ozdobíme vetvičkou mäty. Podávame s dvoma slamkami.

  3. 3

    Náš tip: Použime čerstvú citrónovú šťavu, kvalitný rum a čerstvú mätu, ktorú len zľahka roztlačíme, aby nápoj nebol priveľmi aromatický.

Diskusia k receptu

Vymazať
nadia56
pred par dnami sme sa vratili z kuby, mojito robili ozaj vyborne a ked bude cerstva mata na nasej zahradke budeme si nim pripominat netradicne prezite vianoce a novy rok, :-)
Vymazať
sabeenka
Všade kde som doteraz pracovala sa Mojito robilo trošku inak: Na spodok pohára trstinový cukor, na štvrťky nakrájaná polovica limetky, lístočky čerstvej mäty - roztlačiť muddlerom, neurobiť z toho šalát, ale zas treba na to pritlačiť, aby sa spojila chuť limetky a mäty. Do 3/4 pohára pridáme ľadovú drť, prelejeme cez neho 0,06 bieleho rumu /Hawana, Bacardi/, 0,02 Lime monin, poriadne premiešame barovou lyžicou a dolejeme sódu až po vrch pohára.
Virgin Mojito je výborne, keď sa namiesto sódy použije Sprite, 7 UP alebo jablkový džús.
Vymazať
marianne
Moj oblubeny drink.Muz dostal na narodky flasu bieleho kubanskeho rumu,tak spravime...prekvapovo vyborne Mojito urobili aj v restike na Dunaji,par sme ich tam potiahli ...trstinovy cukor,limetka na osminky,cerstva mata-iba listky a vela,kubansky rum,kocky ladu a soda...
Vymazať
horevent
jednoduché a dobré...v lete na dovolenke kde nemáte po ruke všetko originál, sme si vystačili aj s bielym cukrom a miesto limetky citrónom, hlavne aby bol rum ako - tak origoš... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia