Tvarohové guľky bezlepkové

alicka80 - bez fotkyalicka80, 28. októbra 2010
Tvarohové guľky bezlepkové
Foto: alicka80

Bezlepkovú diétu sa snažím úspešne-neúspešne dodržiavať rok a pol a keďže moje pokusy o navarenie tohto jedla podľa zaručených receptov nedopadli najlepšie, tento "môj" Zobraziť celý popisBezlepkovú diétu sa snažím úspešne-neúspešne dodržiavať rok a pol a keďže moje pokusy o navarenie tohto jedla podľa zaručených receptov nedopadli najlepšie, tento "môj" recept som robila "od oka". Robila som si guľky na večeru a ani som nedúfala, že sa budú dať jesť. Preto som si ani nefotila postup práce. Až keď som ich ochutnala, rýchlo som fotila aspoň suroviny a výsledok. Snáď mi odpustíte toto bosoráctvo.

3
porcie
10 minút
príprava
5 minút
na 100 °C

Suroviny

200g
1 ks
1
3 poliev. lyžice
3 poliev. lyžice
1-2 poliev. lyžice
 štipka
 štipka
1 poliev. lyžica
3 poliev. lyžice , mrazené mix
1 kávová lyžička




Postup

  1. 1

    Tvaroh zmiešate so žĺtkom, vanilkovým cukrom, kryštálovým cukrom- 2 polievkové lyžice (ja mám radšej sladšie), pridáte bezlepkovú strúhanku, bezlepkovú krupicu (mne sa osvedčila ryžová, lebo kukuričná sa mi zdá veľmi tuhá). Z bielka vyšľaháte sneh a primiešate k tvarohovej mase. Nakoniec pridáte štipku soli, štipku sódy bikarbóny a ja som si trúfla aj na malú lyžičku solamylu. Nakoniec tvarujeme guľky, ktoré dáme variť do vriacej vody kým nevyplávajú na vrch (asi 5 minút). Mne z tohto množstva vyšlo 14 kusov guliek. Na panvičke si roztopíte maslo a pridáte ovocie (ja som mala len mrazené) a 1 lyžicu cukru, varíte kým sa ovocie nerozmrazí a kým "omáčka" nezačne hustnúť. Neviem, či sa to takto správne varí, ale mne chutilo :-) Dúfam, že bude aj vám.

    Tvarohové guľky bezlepkové  - obrázok 1

Diskusia k receptu

morenajea
vyzerá to veľmi chutne.
dalo sa zabaliť do guľky aj nejaké ovocie? napr. slivka alebo jahoda

dorisa
Nabudúce foť, veď na postupe nie je vidieť, ak by nebolo jedlo jedlé. Pomožeš iným, ktorí tiež nie sú takí zruční v kuchyni. Krásne sa ti knedličky vydarili, mňam, robievam aj ja tvarohové, také maličké a veľa.
ainy
Ďakujem za pochvalu :-)
Nikdy som neskúšala dať do guľky ovocie, ale asi by sa to dalo...nejaké ľahšie napr. čerešňa....nabudúce skúsim dať. Zatiaľ som si trúfla len na ovocnú omáčku, prípadne poliate čokoládou, strúhankou a maslom....
majkas
ahoj ainy, vitaj medzi nami bezlepkacmi na vareche:)
a ako pise dorisa, nabuduce fot, ved ak sa nevydari tak nevadi, to len vymazes foto ale ak sa podari ako tieto gulky tak tazko si fotky vymyslis:) a mimochodom vyzeraju ozaj fantasticky mnamkovo:) ryzovu krupicu som este neskusala, ale mam doma ryzovu muku tak skusim s nou. mnam uz sa tesim!
ainy
majkas :-)
ja som tiež včera večer skúšala ryžovú krupicu prvý krát a je to podľa mňa trošku lepšie ako múka, keďže sa mi zdali tie guľky také jemnejšie, také vzdušnejšie....tak držím palce, aby sa podarili :-)
...ak sa nepodarí, tak nechcem zavádzať, aby som nesklamala maškrtníkov....to radšej neuverejním :-)
majkas
chvalim, chvalim, a este raz chvalim! vcera sme si robili na veceru, trosku sme ich este navyse poliali masielkom a ovocie dali nabok, a boli fakt vyborne. Dokonca este aj dnes na obed, zohrievane v mikrovlnke boli makkucke. A to som cakala tvrde gulky ako to pri bezlepkovych veciach byva:)
majkas
a zabudla som napisat ze som namiesto ryzovej krupice (tu som nezohnala) a solamylu dala len 3 lyzice Fariny od Schar:)
ainy
Ďakujem, som veľmi rada, že sa ti podarili a že chutili :-) a pomohla si si super, tiež skúsim keď už nebudem mať ryžovú krupicu
aaandrejka
majka, dik za tu farinu, ja akurat hladam recept na zajtra malej do ksolky, lebo toto maju ostatne deticky na obed, takze idem vyskusat, tiez nemam ryzovu krupicu (kde sa da kupit???)
ainy
Ryžovú krupicu som kúpila v Košiciach v obchode s bezlepkovými potravinami (zdravá výživa). Je od firmy NATURAL (česká firma, Jihlava na dolech 10. Snáď existuje aj od iných firiem. Ja som ju kúpila tiež náhodou. Kukuričná krupica mi nevyhovuje.
aaandrejka
ainy, skvely receptik, dakujem! dnes osm ich robila, v naosm meste ryzova krupica nehrozi, robila som z klasickej bezlepkovej krupice od Novalim, aj zo struhanky od Novalim, tiez som pridla KL Solamylu, nechala osm ich kusticek dlhsie povarit (= ked uz boli vyplavane na porchu, tak este asi 3 min) a boli uuuuzasne!!!! ... prosim, ak mozes, napis mi, kde je ten obchod v ke, poprosim niekoho, aby mi kupil ryzovu krupicu ;)
ainy
@aaandrejka ďakujem :-)
Ten obchod je na Ondavskej ulici (oproti fakultnej nemocnici cez cestu), je to v bytovke, ale má aj riadnu reklamu tak ho je vidno aj z cesty. Si šikulka, poradila si si aj bez krupice :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia