Tofu na grécky spôsob

pixelosaurus - fotkapixelosaurus, 26. októbra 2010
1
porcia
25 minút
príprava

Suroviny

 1/4 dcl
1 balicek
6 ks
odhadom
odhadom
odhadom
lyzicka
 1 dcl
 1 dcl
odhadom




Postup

  1. 1

    na rozpalenom olivovom oleji orestujeme kratko zeleninku, po case priadme rozkrajane paradajky na polovicky. Tofu nakrajame na kocky, polozime do niecoho a zalejeme do 1/3 worcestrom, posypeme kari a greckym korenim tak aby sa uplne zakryl syr a dobre premiesame. Nechame 10-15 min odlezat a par krat to cele jemne premiesame. Ked je zelenina orestovana priadame Tofu syr aj s omackou. Pridame trosicku chilli podla chuti. Orestujeme v zakrytej panvici asi 10 min. Jedlo dame na tanier, zalejeme smotanou a podavame s pecivom / 2x grahamovy rohlik / napr ... odporucam aj s ryzou. Ako sekt by som ponukol suche biele vino :)

Diskusia k receptu

tatranka
Tofu miľujem.Keď ho hamkám,tak mám pocit že sa zdravo stravujem.Ale to je veľmi málo,lebo ináč v jedle veľmi hreším.Vymýšľam si z neho všelijaké nátierky,šaláty.Tento tvoj mi veľmi prišiel vhod.Ukladám do KK.
julica
Vyzerá to veľmi fajn, ale nerozumiem tým koreninám. Pekná fotka
dorisa
Mňam, dala by som si, vyzerá to krásne. Urobím si to niekdy, priateľa by som s týmto nenakŕmila. Recept ukladám. Ďakujem.
mamatata2
Vyzerá úžasne a zároveň chutne a diétne. Určite vyskúšam.
azuritka
hmm...vyzera to delikatne...az sa to musi rozplyvat na jazyku...
julica
Ja by som si dala korenie podľa chuti, čerstvé, tým zmesiam neverím, ľudia po nich siahajú intuitívne, pričom to isté majú aj doma: toto si pýta rascu a tymián, petrželku.
pixelosaurus
ano da sa kupit aj korenie na zeleninu uz :) ale ako pise julica ... kazdy podla svojho ... ja osobne tu zmes mam rad :)
martina34
mňam šalát :-) ja tiež mám doma tieto koreniny, tymián, rascu.... no akosi v tých hotových zmesiach je to lepšie namiešané ako to nadávkujem ja, tieto zmesi, čo použil @pixelosaurus som síce ešte neskúsila, ale mám veľmi obľúbené napríklad šalátové korenie
stelli
Veľmi dobrý recept,ja stále mám doma tofu tak zajtra si vyzkúšam.A z grécka z dovolenky mám pravé grécke korenie na gyros.
dadecova
dobrý nápad a myslím že recept sa dá upraviť podľa chuti :) aby vyhovoval každému
mrspok
Fotka a ingrediencie zaujali, vyskúšam... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia