Paráková nedeľa s kelovou omáčkou fotorecept

martina34 - fotkamartina34, 24. októbra 2010
Paráková nedeľa s kelovou omáčkou (fotorecept)
Foto: martina34

Skúšam parný hrniec. Urobili sme si vianoce trošku skôr, nevedela som sa dočkať parného hrnca a zdravšieho varenia. No naoko zdravšieho, kým som nezistila, Zobraziť celý popisSkúšam parný hrniec. Urobili sme si vianoce trošku skôr, nevedela som sa dočkať parného hrnca a zdravšieho varenia. No naoko zdravšieho, kým som nezistila, že sa v ňom dajú robiť aj knedle a to tri naraz. To je paráda :-) ďakujem aj @evusik, za rady, keď som ich robila :-)

Suroviny

Knedľa:
700 g
 ( 1 kocka )
1 čl
podľa potreby teplá
1/2 čl
1 PL
Mäsová roláda:
400 g
podľa chuti
štipka
 varené
 čerstvá
 čerstvá
 + petržlenová vňaťka
Omáčka:
3 PL
1 čl
1 kelínok
1/2 litra
štipka
štipka
200 g
1 PL
podľa chuti
2 PL




Postup

  1. 1

    Knedle: Urobíme si kvások z droždia, teplej vody, cukru. Zatiaľ kým kvások podkysne, pripravíme si kysku, na spodok misky si vylejeme kvások, pridáme preosiatu múku, soľ, teplú vodu cca 2 dcl a trošku oleja, miesime a ak je cesto husté, pridáme ešte vodu. Vymiesené cesto necháme cca 20 minút kysnúť. Potom ho vyberieme a na pomúčenej podložke vytvarujeme 3 knedle. Dáme ich do paráčiku na 20 minút. Neviem ako vám, ale mne sa prichytili na spodok, tak keď som ich robila druhýkrát, trochu som dno nádobky potrela olejom. Potom to bolo super.

    Paráková nedeľa s kelovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsové roládky: robila som ich podobne ako @evusik, tiež som použila potravinársku fóliu, na ňu som si rozložila kuracie prsia, ktoré som si poupravovala rozrezaním hrubších častí, osolila, okorenila, dala šunku, hranolčeky tofu, ktoré som pokvapkala sójovou omáčkou, hranolčeky mrkvy, papriku, do druhých vajíčko, mrkvu, papriku, petržlenovú vňaťku... množstvá som nepísala, lebo fakt záleží od fantázie... zatočila som ich a v paráru som ich naparovala cca 20 minút. Stačilo im.

    Paráková nedeľa s kelovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom som ich rozbalila, nechala vytiecť prebytočnú šťavu, trochu z nej som si dala na pekáčik a šupla do vyhriatej rúry na 10 minút, pred tým som ich poprášila grilovacím korením.

    Paráková nedeľa s kelovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Omáčka: Do hrnca som si dala olej a múku, urobila som zápražku, ktorú som zaliala mliekom a smotanou na varenie, pridala som kelové ružičky, horčicu, soľ a koreniny. Keď sa kel uvaril, omáčka bola hotová. Varil sa cca 15 minút.

    Paráková nedeľa s kelovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

samanka
Martinka super obedík, len vymýšľaj a pridávaj recepty, lebo parný hrniec mám aj ja, ale okrem knedlí som v ňom ešte nič nerobila. Toto ukladám a vyskúšam.
tatranka
Tak,toto je varenie budúcnosti.!!!!! Na pare,nie mastné,výživné.
Či by som si zvykla? No neviem neviem.Ale tvoj recept sa mi páči.
evusik
@martinka som rada, že som ťa aspoň trošku inšpirovala .... predpokladám že všetkým doma chutilo lebo to vyzerá výborne.... už sa teším na ďaľšie recepty z paráku lebo ja už varím furt to isté dokola .... tak sa teším na inšpiráciu :-)
martina34
Ďakujem všetkým, ja som zabudla, ja som do tej omáčky dala aj šampiňóny. :-)
violetacamorova
Práve sa chystám kúpiť parák a rozmýšľala som ,či len taký jednoposchodový alebo trojposchodový, keď pozerám na obrázok ku tvojej knedli tak som sa rozhodla trojposchodový. tiež robím naraz tri knedle tak si ich aspoň naraz naparím, alebo aj buchty budú skôr.
nadia56
Martina34, tvoja Paráková nedeľa s kelovou omáčkou musela byt fantasticka a zdrava :-)
podobne roladky robievam aj ja, aj parenu knedlu a aby sa mi neprichytila na dno nadoby a ani som ju nemusela olejovat pouzivam papier na pecenie, ked je knnedla hotova, papier jednoducho vyhodim a mam menej prace s umyvanim nadobky, papier pouzivam aj ked parim rybu,
dorisa
Ja čítam...paráková knedľa....a nakoniec som zistila, že celá "nedeľa" je paráková. Skvelý recept.
flora17
jeeeej,za slobodna som bola Parakova a nasa nedela bola tiez vzdy velmi vydarena--same dobrotky nam maminka pripravovala...
marika21
Martinka takto urob aj parené buchty sú ako cukrová vata. Myslím také jemné, nadýchané. Sú vynikajúce.
Aj ja sa teším, že si sem dala fajn recept. Vyskúšam.
Aj ja som pracovala s tvojou menovkyňou Dankou. Bola vydatá. Možno tvoja rodinka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia