Bravčové medajlóny na rasci a šošovica na sladko fotorecept

janazjarku - fotkajanazjarku, 20. októbra 2010

Dnes si znova uvaríme dva v jednom :-) Chutné medajlóniky z krkovičky a z kosti zeleninovo-šošovicovovo-mäsovú polievočku. Ako sa vraví zabijeme dve muchy jednou Zobraziť celý popisDnes si znova uvaríme dva v jednom :-) Chutné medajlóniky z krkovičky a z kosti zeleninovo-šošovicovovo-mäsovú polievočku. Ako sa vraví zabijeme dve muchy jednou ranou :-)

4
porcie
45 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
100 ml
1 KL
2 ks
  jemne posekaná
1 ks
2 dcl
1 ks
2 ks
300 g




Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku vykostíme a z mäsa nakrájame medajlóny /malé plátky/. Z oleja , rasci a soli si pripravíme marinádu. Mäso necháme cez noc odležať v chladničke.

    Bravčové medajlóny na rasci a šošovica na sladko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odležané mäso opečieme do biela. V kuchyni rozvoniava restovaná rasca až sa slinky zbiehajú :-) Restujeme krátko, aby rasca nezhorkla !

    Bravčové medajlóny na rasci a šošovica na sladko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dve väčšie cibule nakrájame a zasypeme mäso. Pridáme pažítku a jemne posolíme, aby cibuľa pustila šťavu. Mäso dusíme prikryté cca 1 hodinu. V prípade potreby podlievame mäsovým vývarom. Na záver dáme mäso "vydusiť" necháme toľko šťavy koľko potrebujeme s prihliadnutím na prílohu. Ja som zvolila znova pečené zemiaky v šupke na doplnenie chute som urobila "volské" oko. :-) K mäsu je veľmi vhodná aj dobrá ryža no potom by som volské oko vymenila za zeleninový šalát najradšej klasický hlávkový.

    Bravčové medajlóny na rasci a šošovica na sladko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polievka : Mäsovú kosť ktorá nám ostala po vykostení krkovičky dáme variť spolu s koreňovou zeleninou, šošovicou, bujónom, cesnakom a cibuľou rozkrojenou na štvrťky. Po zovretí polievky túto ochutíme soľou, korením, čili papričkami, petržlenovou vňaťou ak máme môžeme nakrájať zopár krúžkov pôru. Po hodine varenia pridáme zemiaky pokrájané na polkolieska. Kosť s mäsom po uvarení vyberieme a po "obratí" mäso vrátime do polievky. Polievka nepotrebuje žiadnu zápražku /ak niekto veľmi chce môže/ , lebo je to vlastne mäsový vývar. Milí varecháči ak ste zrátali cenu surovín určite súhlasíte, že za pár € sme uvarili hlavné jedlo aj s polievkou. Prajem dobrú chuť !! .-)

    Bravčové medajlóny na rasci a šošovica na sladko (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

altyn
Veľmi šikovné a naozaj lacné, ako dva v jednom. :-))))) A krkovičku mám rád, je to dobré mäsko. Určite niekedy vyskúšam!
frezia68
Polievku robím ako Ty,len krúpky miesto šošovice,ale skúsim aj túto.Dobrý,úsporný recept :-)))
zitar
Mne sa tiež tento recept páči.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia