Korytnačky fotorecept

zuzula2 - fotkazuzula2, 19. októbra 2010
Korytnačky (fotorecept)
Foto: zuzula2

Tento recept je trošku náročnejší na prípravu, ale na druhej strane výsledok stojí za to. Jedlo sa hodí skôr na rodinnú oslavu alebo na Zobraziť celý popisTento recept je trošku náročnejší na prípravu, ale na druhej strane výsledok stojí za to. Jedlo sa hodí skôr na rodinnú oslavu alebo na nedeľný obed. Je veľmi chutné a u nás obľúbené aj keď len príležitostne.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 250 °C

Suroviny

4 ks, (karé bez kosti)
1 ks
2 kelímky
  strúhaný
  /podľa chuti/
  /podľa chuti/




Postup

  1. 1

    Bravčové rezne si naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme ich mletou červenou paprikou.

    Korytnačky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si panvicu na vyprážanie. Múku, mlieko, vajíčko zmiešame do hustejšieho cestíčka a ochutíme troškou vegety a korenia. Všetko podľa chuti.

    Korytnačky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V tomto cestíčku obalíme rezne a vypražíme na pripravenej panvici. Medzi tým ako sa nám rezne pražia si prichystáme plech na pečenie a druhé cestíčko. Pripravíme ho s kyslej smotany, tvrdého syra, kečupu, horčice, vegety a korenia. Všetko pridávajte podľa chuti. Ja občas pridám aj trosku cesnaku. Je iba na vás čo máte radi.

    Korytnačky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opražené rezne ukladáme na pripravený plech. Na rezne natierame smotanovo syrové cestíčko a dáme do vyhriatej rúri zapiecť do zlata. Ako vraví moja mamina: "vysoko prudko jedlé" :-) Ako prílohu podávajte pečené zemiaky alebo ryžu.

    Korytnačky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

pupavciatko
mňam, vypadá to lákavo a chutne a ja by som k takémuto mäsku určite spravila opekané zemiačky a chutný kapustový šalatik
danculka
Nie je to také zložité a vypadá to dobre,ked´to ešte naaranžuješ farebne,so zeleninou môžeš s tým aj na slávnostnú tabuľu,uložím si to ,dík.
tothka
Myslím, že môže byť, určite si to vyskúšam. Vďaka za recept, ukladám.
sovka62
Podľa obrázku som nechápala, prečo korytnačky? Ale už som pochopila, na chrbte majú pancier. Pekné.
zuzula2
som rada ze sa vam recept paci. ja ho mam overeny na oslave mojich 22 narodenin. nech sa vam dari
cinkla
A ak sa smiem spytat : preco to volas korytnacky ?
evanaaa
Cinkla, prečítaj si komentár Sovky a dozvieš sa. Ani ja som hneď nechápala, kým som si ho neprečítala. ( čítam rad za radom, aby mi niečo neušlo).
zuzula2
Tento recept mam od kamaratky. A vola sa to presne preto lebo na vrchu maju pancierik sice zo smotany co ich velmi pred utokmi vidlicky a noza neochrani ale masko potom nieje velmi vysusene ale naopak stavnate. :-)
dadmara0807
@ pôjdem robiť na nedelu ale rada by som sa opýtala to predpečenie v tom prvom cestíčku treba opiecť do zlatova a potom ešte v trúbe 60 min na 250 stupňov? ďakujem
zuzula2
najprv ich oprazis na oleji v tom cesticku pekne dozlata a potom ich poukladas na plech na vrch im natries pancierik a das to zapiect na 250 stupnov ale nie hodinu ale iba dokial ten pancierik zozlatne. aby to bolo take zapecene. masko sa v podstate spravi uz na panvici.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia