Špargľa v sezame fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 9. októbra 2010

...už staroveké národy považovali špargľu za delikatesu. Zároveň však dokázali oceniť aj jej nepopierateľnú liečivú silu a pripisovali jej afrodiziakálne účinky...

3-4
porcie
20 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
4-5 plátkov
4-5 plátkov
3-4 PL
250 g
200 ml
30 g
1 KL




Postup

  1. 1

    ...špargľu olúpeme a suché konce odstránime. Dáme variť s cukrom a soľou...5 minút stačí, potom ju schladíme v studenej vode a osušíme. Špargľa by sa mala variť vo vysokom hrnci a hlavičky nemajú byť vo vode, aby zostali chrumkavé, ale môže sa aj takto:-)

    Špargľa v sezame (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...striedavo balíme 2-3 kúsky špargle do šunky a do slaniny. Posypeme sezamom, podlejeme (kto nechce, nemusí) smotanou na varenie, na vrch dáme kúsky masla. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C asi na 15 minút...

    Špargľa v sezame (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...potom posypeme strúhaným syrom a zapečieme...

    Špargľa v sezame (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...podávať môžeme s paradajkovým, alebo iným šalátom...dobrú chuť

    Špargľa v sezame (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

babidka
vyzera to mnamkovo:-) aky syr doporucis - cedarovy alebo typu ako parmazan?
remcula
Si říkám, sakra, co je to "špargla"? A on je to chřest! :-)))) No nááádhera!!
jerica
Teraz som nevidela nikde šparglu , krásny a chutný recept ako vždy , nepozerám kto ho vložil , tvoj rukopis tak ako aj @2010 je nezameniteľný. (KK) :-))
enerrgizer
ďakujem...špargľu mali v tescu, ale už nebola najčerstvejšia, dosť sa lámala...
janger
Hmmmm, sparglicka! Mnam! Recept odlozim. Dakujem. Teraz je po sezone. A najlepsia je samozrejme holandska ;-))))! Taka, co sa pestuje vonku. Tu to volaju ""biele zlato"", je dost draha, velmi pracne sa pestuje. Tiez byva aj sklenikova, tak okolo Vianoc. Ale tej je menej.
lucylee
špargľa a sezam, tak to už áno, špargľu papáme, keď je sezóna, ale nie so sezamom, vyskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia