Lenivý jablčník 2 fotorecept

zuzula2 - fotkazuzula2, 7. októbra 2010
Lenivý jablčník 2 (fotorecept)
Foto: zuzula2

Tento recept mam veľmi rada hlavne preto lebo sú v ňom jabĺčka. Je jednoduchý a rýchly. Návštevy si ho veľmi chvália a vždy sa Zobraziť celý popisTento recept mam veľmi rada hlavne preto lebo sú v ňom jabĺčka. Je jednoduchý a rýchly. Návštevy si ho veľmi chvália a vždy sa zje ešte teplý :-)

20-30
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky (200ml)
2 hrnčeky (200ml)
pol balíčka
1 kg
1 lyžička
1
100 g
300 ml
3




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Lenivý jablčník 2 (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech vamastíme nahrubo maslom. Múku, cukor a prášok do pečiva zmiešame v miske. Pol múkovej zmesi dáme na plech.

    Lenivý jablčník 2 (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jablká ošúpene, postrúhame a dáme na plech s múkou. Jablká posypeme škoricou (môžete použiť aj škoricoví cukor) a vanilkovím cukrom.

    Lenivý jablčník 2 (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zvyšok múkovej zmesi vysypeme na jablká. Zmiešame mlieko a vajíčka a všetko to vylejeme na zmes múky a jabĺk. Na povrch ešte poukladáme kúsky masla. Je napísané 100g ale ja odporúčam dať maslo podľa potreby.

    Lenivý jablčník 2 (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vložíme do rúry a pečieme asi 35 minút. Keď je hotoví vyberieme ho z rúry a necháme trošku vychladnúť. Po upečení môžu ostať drobné múkové kúsky. Stalo sa to aj mne ale na škodu to nieje. Pri krájaní sa to stratí. Pokrájame a poukladáme na tácku. Môžeme pocukrovať. Prajem Dobrú chuť.

    Lenivý jablčník 2 (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

matased
Tomuto receptu sa veľmi teším, máme veľa jabĺk a niekedy neviem, čo s nimi. Hneď zajtra ho rada vyskúšam.
ocenko
je to dobry a rychli recept ja fo robim s tvarohom ide tam kilo tvarohu a je tiez dobry a tam nejde skorica ale hrozienka
claretka
Toto vyskúšam, lebo máme radi jablkové koláče ale hlavne je to BEZ ROBOTY...
zela
Mám mnoho padaviek,je piatok,idem piecť,budem mať čím ponúknuť dcéru so zaťom a hostí.
oblizprst
Stačí to všetko spolu zmiešať a upečie sa to aj tak a nebudú tam múkové hrudky. Je to výborný jablkový koláčik a trvá to ešte kratšie.
elka
i ja som sa potesila tomuto receptu,mame vela jablk tak vyskusam,uz by som to aj robila,ale uz mam upecenu strudlu
valeri
no ukladám do mojej KK a kedže mám záhradu a jablká v nej nechýbajú, zajtra ho pečiem, lebo jablkový koláč ja môžem vždy a navyyše takýto skoro bez roboty ........... :-)). Vyzerá veľmi dobre.
zuzula2
aj nad tym rozmyslala ze to vsetko zmiesam a dam upiect ale chcela som to takto aby to bol original :-) myslim ze je to super kolacik a s tym tvarohom to moze to byt tiez super tvaroh mam tiez rada.. a tiez sa to robi takto ze muka tvaroh muka maslo a mlieko s vajickami? tak to budem musiet tiez vyskusat :-)
zuzula2
a este robievam aj jablkovu "strudlu" tiez je to sypany kolacik akurat ze do muky sa este prida nemlety mak a vrstvi sa to v okruhlej forme s tym ze vrchna musi byt mukova zmes a na to sa po celej ploche poukladaju platky masla je tiez vynikajuci :-)
jeka
zaujímavý recept,keďže mám jablčka,tak ho skúšam. A keďže je zajtra sobota,práce na záhrade veľa,času malo tak mám o "lakocinku"postarané. Ďakujem za recept
valeri
teraz keď mam koláč upečený ma napadlo, že moja mama ho tiež robievala s tvarohom, ale maslo navrch sme strúhali na hrubom strúhadle.
valeri
a ešte som tu do tretice :-)), aby mi nezostali v koláči hrudky múky, rozmiešala- rozbila som múku s cukrom a práškom do pečiva metličkou. A nabudúce ho skúsim upiecť s práškom do perníka. Z vlastnej skúsenosti viem, ako dokáže tento prášok zmeniť obyčajný ovocný koláč na úplne iný variant.
dorisa
Vyzerá výborne, mám strašne rada jablčné koláče a ten postup! no hotová pohoda. Ukladám recept do mojej KK. Ďakujem.
brigita
TENTO RECEPT SOM DALA NA VARECHU AJ JA , LEN AKO CHUDOBNá VDOVA NEMÓŹEM FOTIť, NEMAL BY SA NEJAKO TEN TVOJ PREMENOVAť, PRIDAJ ASPON DVOJKU, INAK JE VYBORNY.
evanaaa
Koláč je podobný tomu mrveničkovému, veľký rozdiel tam nie je, keď sa tri suroviny zmiešajú dokopy, alebo sa to nasypáva zvlášť a postupne. Aspoň si to myslím.
zuzula2
ospravedlnujem sa nevedela som ze taky recept tu uz je. videla som podbne recepty ale presne tento som nevidela.. este raz sa ospravedlnujem.
brigita
Zuzula, nemusíš sa ospravedlňovať ja len chcem ,aby každý recept mal vlastné meno. Keď hľadáš niektorý aby si nemusela otvárať všetky podobné. Prajem ti ešte veľa receptov a aby ťa varenie lákalo stále.B.
dorisa
Sranda, akurát vyhrali koláčiky,ktoré som si obzerala a ktoré som komentovala. Blahoželám k výhre a som rada, že aj taká mladá baba sa venuje pečeniu a vareniu. To sa dnes veľmi nevidí. Veľa úspechov.
zuzula2
Jeeeeej ved ja som vyhrala :-) hi hi no keby som si nepozrela komentare tak ani neviem :-) ale to som ani necakala ved som ani nevedela ze taka sutaz prebieha :-) ale veeeelmi ma to potesilo dakujem na gratulacie :-) hi hi no tolko radosti :-)
magdalenocka
ahojte, práve som ho vytiahla z trúby a chlapi sa nevedia dojesť !! na prvý krát som nevedela ako to dopadne, tak som do jablkovej smesi okrem škorice pridala len rum (koňak), no na budúce tam určite ešte dodám trošku vopred namočených hrozienok, posekaných orieškov.., a vrch koláča posypem madľovými lupienkami, podávala som už teraz so šľahačkou a kakaom.. no a poviem Vám, fakt super tip !!
evulka1125
V utorok sme mali v školke Deň jablka a piekla som s deťmi a s rodičmi tento koláč.bola sranda ako sa na mňa dívali rodičia ked som sypala múku na plech.pozerali na mňa či som sa nezbláznila.Ale keď sme začali servírovať tak sa len tak oblizovali a až potom mi povedali že neverili že koláč bude jedlý.a samozrejme hned si pýtali recept.takže skvelý výsledok.ĎAKUJEM za recept
zuzula2
Jeej tak to ma velmi tesi ze to dopadlo tak dobre. som rada ze si mala s kolacikom uspech.
aroooo
a čo by sa stalo, ak by sa tam dalo iné ovocie, napr.hrušky,čerešne,odcedené kompót.ovocie?
luss44
tento rýchly koláčik robievam vždy keď sú jablká v záhrade - ako napr.dnes, len to nakoniec zalievam mliekom s rozmiešanými vajíčkami a Zlatým klasom, odporúčam vyskúšať




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia