Grilovaná zelenina s krabími tyčinkami fotorecept

zuzu1986 - fotkazuzu1986, 4. októbra 2010
Grilovaná zelenina s krabími tyčinkami (fotorecept)
Foto: zuzu1986

Nazvala som to grilovaná, pretože keď už počasie nejak nedovoľuje vytiahnuť gril a posedieť v záhrade, robím variantu v rúre pod alobalom. Nie je Zobraziť celý popisNazvala som to grilovaná, pretože keď už počasie nejak nedovoľuje vytiahnuť gril a posedieť v záhrade, robím variantu v rúre pod alobalom. Nie je to tak správne zaúdené dymom, ale aspoň z časti mi to pripomína :-) Aj keď sa priznááááám, že väčšinou sa jedná o nejaké to mäsko. Zeleninu som ešte neskúšala grilovať. Ale idem sa chváliť, toto sa mi podarilo :-D

6
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 250 °C

Suroviny

1 ks menšia
1 ks menší
1 ks
1 ks väčšia
3-4 ks
6-7 ks malé
1 balenie
Na dressing:
2 ks
4 strúčiky
1 PL




Postup

  1. 1

    Potrebujeme:

    Grilovaná zelenina s krabími tyčinkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Brokolicu a karfiol potrháme na menšie kúsky, baklažán a krabie tyčinky tiež pokrájame na menšie, mrkvu a cibuľku na kolieska, papriky celé aj s jadierkami na polovice.

    Grilovaná zelenina s krabími tyčinkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plech vysypeme karfiol, brokolicu, baklažán a mrkvu, osolíme, okoreníme, pridáme koriander a všetko pekne spolu premiešame. Pomedzi poukladáme papriky a cibuľku. Polejeme olivovým olejom, zakryjeme alobalom a šup do rúry na pol hodinku. Medzitým si pripravíme dressing. Biely jogurt zmiešame s horčicou, prelisovaným cesnakom a posekanou petržlenovou vňaťou.

    Grilovaná zelenina s krabími tyčinkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po polhodinke vyberieme, odkryjeme a na vrch ešte poukladáme krabie tyčinky. Posypeme vegetou a oreganom a už bez alobalu pečieme ešte cca 15 minút.

    Grilovaná zelenina s krabími tyčinkami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

jody
Zuzu, fajn recept, len prosim v nazve uprav pravopis, spravne je krabimi... toto nie je nejaky utok, ale nazov nech je ok. :-)
zuzu1986
Veruže som si dlho lámala hlavu nad tým,ako to má byť správne :-) Ďakujem za opravenie, nejak sa mi to tam hodilo oboje a nevedela som sa rozhodnúť :-D Ja som tiež náchylná na pravopis, a opravujem všetko, čo vidím, že je zle...ale sem-tam sa aj ja seknem ;-D
marali
Ja keby som aj chcela dat dlzen,nedam ,mam anglicku klavesnicu,a keby som napisala recept no neviem,neviem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia