Krkovička babky Kolníkovéj

paveljrk - fotkapaveljrk, 3. októbra 2010

Recept pochádza od herečky Radošinského naivného divadla, ktorá už nieje medzi nami,no pri tomto recepte si na ňu vždy spomenieme.Robíme ho tak 2-3 krát Zobraziť celý popisRecept pochádza od herečky Radošinského naivného divadla, ktorá už nieje medzi nami,no pri tomto recepte si na ňu vždy spomenieme.Robíme ho tak 2-3 krát do roka na nejaké slávnostné príležitosti.

4-6
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1  kg
 -na vyprážanie
1
20  dkg




Postup

  1. 1

    Krkovičku vykostiť a narezať na 1 cm rezne.Naklepať,osoliť a okoreniť.Prudko opiecť na rozpálenom oleji.

  2. 2

    Opečené rezne poukladať na pekáč,zaliať výpekom a smotanou.Dať piecť pri 180°C cca 1 hodinu.

  3. 3

    Na každý rezeň nastrúhať syr a dať ešte zapiecť,pokiaľ sa syr po rezňoch neroztečie. Podávame zo zapečenými zemiakmi,alebo ryžou.

Diskusia k receptu

paveljrk
Ahoj jezibabka1.Je to skutočne mňam.Stojí to za tú trocha práce pri varení.Až môžem poradiť,podávať z varenými a zapečenými zemiakmi.
zdezda
Tetu Katku Kolníkovú som zbožňovala, vždy mi zlepšila náladu, bola super mamina a gazdiná, takže jej receptom verím, ďakujem, budeme si aj my na tomto pochutnávať :-)
evia
milá spomienka na pani Kolníkovú, ukladám do KK
bozulka
Tento recept robievam aj ja,už pár rokov videla som ho v televízii kde ho práve robila ešte čulá pani Kolníková,mimochodom tiež bola môjmu srdcu blízka.Keď robím pre mňa a manžela zemiačky zapekám spolu s mäsom.@paveljrk , máš pravdu chutí to aj s varenými zemiakmi aj s ryžou.
aja1616
Krkovičku máme radi, receptík je jednoduchý a iste chutný, ukladám a čoskoro vyskúšam.
smidla
Ja robím taktiež tento recept len na krkovičku ešte ukladám šampiony, cibulu, šunku a pred dokončením ešte pridám na každý kúsok mäska plátok syru. Môj vnuk si to nevie vynachváliť, ba teraz na Silvestra som to robila tak, že som udusila šampióny, pridala som nakrájané rožky čiže som urobila takú šamp.plnku, ktorú som dala na krkovičku a potom šunku a syr. Mňamkali sme všetci.
paveljrk
Ahoj smidla
Je len veľká škoda,že ja takéto dobroty nemôžem.No radosť je aj s toho,až chutí iným.Ja som tento recept dal tak,ako som dostal.To ostatné je už fantázia toho,kto to robí.
aja1616
Tento recept bol pre mňa nový. V decembri som ho otestovala a musím uznať, že je takto pripravená krkovička nemá chybu. Iste sa dá aj obmieňať, tak ako všetky recepty. Oceňujem jeho jednoduchosť a rýchlosť. Ďakujem.
paveljrk
aja1616:Som rád,keď môžem prispieť niečím čo má úspech a hlavne keď to chutí.Ja takéto špeciality ponúkam,no sám ich nemôžem konzumovať a tak som rád,až majú úspech.Ďakujem!
laurisia
Dnes som robila. Nemala som síce krkovičku, ale stehno, vôbec však nevadilo. Bolo šťavnaté a mňam :-)
sara50
Ja dávam údený syr a hneď so smotanou, potom to len prikryté pečiem asi 45 minút.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia