Dia zmrzlina tvarohovo-kávová (fotorecept)

Autor receptu: angelheart

Síce už nie je leto, ale ... neviem, ako u vás, u nás mizne zmrzlina z mrazničky celoročne. :) Recept mám od kamarátky (diabetičky), ona ho má z internetu, tak presný pôvod nepoznám.

10
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Kávu zalejeme horúcou vodou /50 ml/ a studenou vodou /50 ml/, pomiešame a nalejeme do mixéra. Ku káve prilejeme mlieko
  2. a šľahačku v prášku bez cukru
  3. Poriadne vyšľaháme. Potom pridáme tvaroh a sladidlo (Imber Sweet má sladivosť 1:1 a podobá sa práškovému cukru). Tvaroh som dala "kelímkový", nízkotučný, dá sa veľmi dobre vyšľahať, bez hrudiek.
  4. Opäť vyšľaháme. Ak nám je zmes málo sladká, pridáme ešte sladidlo (ja som dávala asi 5 zarovnaných lyžičiek) a zamiešame.
  5. Zmes potom prelejeme do nádoby s vrchnákom a dáme zamraziť. Vždy po jednej hodine premiešame /asi 3x/. Zhruba po 5 až 6 hodinách je zmrzlina hotová a môžeme servírovať.