Dia tvarohovo-želatínová torta potiahnutá mascarpone plnkou
Autor receptu: sonulienka
Tiež na oslavu preto dia.
Nefotila som postup.
Postup
- Najprv som si upiekla korpus, pokiaľ sa mi korpus piekol som si dala napučať želatínu tak asi 10-15 minút do ktorej som pridala zero a vodu. Potom som ju zohriala - miešala som pokiaľ sa želatína nerozpustila. /Nevarila som/.Rozdelila som ju na 2 polovice.
Keď bol korpus upečený a vychladnutý dala som okolo potravinársku fóliu a potom som ho potrela jahodovým džemom.
- Rozmiešala som si tvaroh,jogurt a kyslú smotanu pridala vanilku asi 2 ČL a dobre rozmiešala.
Rodelila na dve časti.
Do prvej som priliala vychladnutú želatínu a naliala na korpus.
Ale pozor keď budete nalievať túto prvú časť plnky na korpus musíte si korpus držať rukami pokiaľ nenasiakne plnkou a až potom dať do chladničky inak by Vám korpus vyplával na vrch a plnka by bola dole.
Totiž keď nalejete želatínu do tvarohovej plnky to zredne. Ale nemusíte sa báť dobre to stuhne.
Alebo ak nechcete nemusíte upiecť korpus a rovno len plnku a ozdobiť ovocím. Ja to nesiem na oslavu tak som takto riešila.
- Keď bola prvá časť dobre stuhnutá pridala som druhú časť do ktorej som pridala 2 PL kakaa a druhú časť želatíny a znovu dala stuhnúť.
Nakoniec si ušľaháte do tuha šľahačku pridáte vanilku a mascarpone dobre vymiešate a ozdobíte tortu.
Mne ostali ešte čokoládové ozdoby tak som použila.
- Pridávam obrázok s oslávenkyňou
- A torta v reze
- No a posledný záber.