Jablkový dezert
Jablkový dezert

Dezert z pečených jabĺk

pivonka - fotkapivonka, 11. septembra 2018
Dezert z pečených jabĺk
Foto: pivonka

Tento recept som mala napísaný len na takom útržku papiera a prišiel mi pod ruku práve keď som uvažovala, čo s darovanými jablkami. Úroda Zobraziť celý popisTento recept som mala napísaný len na takom útržku papiera a prišiel mi pod ruku práve keď som uvažovala, čo s darovanými jablkami. Úroda jabĺk je hojná, skúste, je to rýchly, ľahký a veľmi chutný dezert.

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    V surovinách množstvo neuvádzam, sama som dávala "přiměřeně". Najprv si nasekáme orechy. Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovník a nakrájame na tenké plátky. Ja som si aj orechy aj jablká pripravila na robote.

  2. 2

    Misu z jenského skla som ničím nevymazala. Dala som vrstvu jabĺk, posypala orechami a pokvapkala medom. Potom som urobila tak isto druhú vrstvu. Ak je treba, môže sa urobiť aj tretia vrstva. Upečieme. Voňala celá kuchyňa.

  3. 3

    Upečené a vychladnuté jablká podávame s kopčekom kyslej smotany posypané škoricovým cukrom.

Diskusia k receptu

bubaya
Ja tiež na sladké používam rada kyslú smotanu, je s tým málo roboty a je to príjemný kontrast k sladkému ovociu. Vyskúšaj teplé jablčka s vanilkovou zmrzlinou, alebo studené s teplým vanilkovým krémom, to je tiež vynikajúce.
pivonka
Ospravedlňujem sa za trochu omeškanú reakciu n a milé a priaznivé komentáre, ale mala som iné aktivity, trošku som cestovala.
Ďakujem všetkým, ktorých môj recept zaujal. Tento recept je naozaj unikátny tým, aký je jednoduchý a pritom fakt vynikajúci. Ak si ho spravíte, určite si pochutíte.
2x haji a bubaya
bubaya
@Pivonka (12.9.2018 18:02)

To nevadí, len si cestuj, my sme už okoštovali a veľmi nám to chutilo. Robila som pečený jablkový lekvár v rúre, tak čo mi zvýšilo, to najlepšie, skaramelizované pri krajoch, sme si dali so smotánkou,posypali orechami a vanilkovým cukrom. Tie orechy by boli lepšie upečené a chrumkavé, ale aj pomleté boli vynikajúce.:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia