Tiramisu

Dezert à la tiramisu s jahodami a malinami (fotorecept)

Autor receptu: elenas

Výborný nepečený dezert s ovocím a mascarpone.

Suroviny

Postup

  1. Jahody som rozpučila pomocou pučidla na zemiaky. Pridala cukor a podľa chuti šťavu z citróna. Zmes som postavila na oheň. Škrob som premiešala s 1 ČL vody a pridala k jahodám. Zmes stále miešame a varíme 1 - 2 minúty. Necháme vychladnúť.
  2. Mascarpone premiešame so salkom a vanilkou (namiesto Salka môžete použiť 3 PL agávového sirupu). Smotanu na šľahanie vyšľaháme a zmiešame spolu s mascarpone.
  3. Polovicu piškót ukladáme na dno formy, rozotrieme naň polovicu jahodovej zmesi. Navrch pridáme polovicu krému z mascarpone. Urobíme aj druhú vrstvu - postup ešte raz opakujeme.
  4. Vrch tiramisu som ozdobila malinami s strúhanou čokoládou a nechala stuhnúť 2 - 3 hodiny v chladničke. Dobrú chuť.