Detské lievance nekysnuté

kovamo - fotkakovamo, 2. decembra 2011
Detské lievance nekysnuté
Foto: kovamo

Tento receptík na lievance som našla niekte na nete tak som sa rozhodla ich vyskúšať a stálo to za to , sú vynikajúce.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šialka
1/4 lyžičky
1/4 lyžičky
2 lyžice
1 ks
2 dcl
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Z tejto dávky sa mi to zdá dosť málo,takže ja som robila z trojnásobnej dávky aby stačili pre 5 členov,a je ich toľko ako na foto. Postup: Do misky dáme preosiatu múku s kypriacim práškom a sodou.Vmiešame cukor, uprostred urobíme jamku a rozšlaháme v nej mlieko smiešané s vajcom a olejom,aby vzniklo hladké cesto. Kto má rád pridá hrozienka. Cesto dávame po lyžiciach na rozpálenú a olejom vytretú panvicu na dolky a smažíme až sa budú tvoriť bublinky.Potom obrátime a smažíme do zlata.Hotové potrieme džemom/ alebo tvarohom/,pospájame a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

dorisa
Páči sa mi, že si nepoužila droždie. Určite vyskúšam.
maryxx
mnam mnam, od tohto su moji chlapi zavisli :) mam vsak recept, kde miesto mlieka ide jogurt a je to bez oleja. a vymyslela som este davat polovicu hladkej a polovicu spaldovej alebo pohankovej muky. najblizsie vyskusam podla teba :)
evanaaa
Akurát som chcela aj ja napísať, že sa môže dať miesto mlieka jogurt ( kyslá, či sladká smotana) a už som ich mala dávno robiť, vždy sa len chystám.
evanaaa
A akoto, že sú na mise všetky, to ich nepojedli počas robenia? Pekné sú.
modrykamen
Tento recept sa nedá zaplatiť, rýchla a chutná sladkosť pre mojich vnukov. Ale oni na to majú radi bielkovo-ovocnú penu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia