Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Delikátne zapekané kuracie stehienka

siuuu - fotkasiuuu, 23. apríla 2019
Delikátne zapekané kuracie stehienka
Foto: siuuu

Dlhoročný recept, ktorý ma ešte nikdy nesklamal napriek tomu, že rada experimentujeme v kuchyni, toto je jeden z TOP receptov, ku ktorým sa stále Zobraziť celý popisDlhoročný recept, ktorý ma ešte nikdy nesklamal napriek tomu, že rada experimentujeme v kuchyni, toto je jeden z TOP receptov, ku ktorým sa stále vraciam.

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 190 °C

Suroviny

4 ks s kožou
4 plátky
4 plátky
250 ml
1 PL
4 PL
1 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná umyjeme, osušíme, pri kosti môžeme narezať. Osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke zmiešanej s mletou paprikou. Na rozpálenom oleji zo všetkých strán opražíme.

  2. 2

    Smotanu zmiešame s horčicou (horčicou nešetríme, dodá skvelú chuť). Opečené stehná preložíme do pekáča aj s výpekom (ak použijeme panvicu vhodnú do rúry tento krok vynecháme). Na každé stehno dáme plátok šunky, plátok syra a celé potrieme smotanovo-horčicovou zmesou tak, aby bol celý syr pokrytý (inak sa vysuší). Pečieme v rúre zohriatej na 190 °C cca 40-50 minút, podľa veľkosti stehien.

  3. 3

    Podávame s prílohou podľa chuti - asi najviac sa hodí ryža. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

radox1
spargla na jednotku,ale toto radsej robit nebudem.
chrobaktruhlik
ÁNO, HORČICA TOMU DODÁ NAOZAJ SKVELÚ CHUŤ, ODPORÚČAM HLAVNE DIJONSKÚ, ALE ANI KREMŽSKÁ NIE JE ZLÁ.
evanaaa
Nie zlý nápad, podobne robievam ale vykostené stehná..... A @Radox1 , aká špargla?
marienka44
@Radox1 (24.4.2019 15:58)

Recept nie je o špargli.:-)
Nie je cítiť vo finálnej podobe kys. smotanu? Moja dcéra odmieta smotanové, takže aby to nezbadala. :-)
siuuu
@Radox1 (24.4.2019 15:58)

potom ale prídeš o super chuťový zážitok




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia