Delikátne kuracie prsia

mandarin999 - fotkamandarin999, 29. septembra 2015

Recept som opäť vymyslela sama, nie je inširovaný žiadnym iným a zaručujem, že ide o naozaj veľmi chutný, lahodný a do tretice i jednoduchý Zobraziť celý popisRecept som opäť vymyslela sama, nie je inširovaný žiadnym iným a zaručujem, že ide o naozaj veľmi chutný, lahodný a do tretice i jednoduchý recept na kuracie prsia. Kuracie prsia sa dajú pripravovať na veľa spôsobov a tu je jeden z nich. Ja som ho robila priateľovi ako chutnú a bohatú večeru, no toto jedlo je ideálne na obed.

6
porcií

Suroviny

1000 g
300 g guľky
 sušené
 sušený
250 ml
300 ml
50 g
50 g
100 g
2 trojuholníky
 sušená
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Ako prvé som si pripravila zemiačiky. Celé v šupke som ich umyla, vysušila a nakrájala na tenšie mesiačiky, aby sa dobre prepiekli. Poukladala som ich na plech, posolila a poliala olivovým olejom vopred zmiešaným s korením na americké zemiaky. Pridala som k nim nakrájané cherry rajčinky. Nakoniec som ich posypala trochou sušeného cesnaku a dala piecť do rúry. Piekla som pri teplote 200 - 220 stupňov cca 35 - 45 minút.

  2. 2

    Ako druhé som sa vrhla na mäso. Celé, nenarezané kuracie prsia som posolila, pokorenila a posypala provensálskymi bylinkami. Následne som ich orestovala na rozhorúčenom oleji z každej strany. Potom som ich narezala zvisle, ako je možno vidieť aj na obrázku a do medzier som vložila plátky mozarelly (Mozarellu som si vopred nakrájala). Takto som to dala zapiecť do rúry na cca 20 min.

  3. 3

    Ďalšou prílohou je syrovo-smotanová omáčka. Úplne jednoduchá a vynikajúca. Smotanu zmiešame s mliekom, osolíme, okoreníme a dáme variť. Postupne pridávame syry. Ja som použila Goudu, Mozarellu, Parmezán a tavený syr. Môžte použiť rôzne druhy syra, chute a kombinácie mixovať tak, ako máte radi. Nakoniec som omáčku ochutila bazalkou a pretlačeným cesnakom. Ak sa Vám zdá byť riedka, stačí ju zhustiť troškou múky rozrobenej v mlieku a následne pridanej do omáčky.

  4. 4

    Poslednou prílohou bola dusená zeleninka. Ja som sa rozhodla pre kombináciu baby karotky a strúčikov zelenej fazuľky = pestrá a veľmi dobrá kombinácia. Zeleninku som osolila, posypala bylinkami a udusila. Tak a už len naservírvať a pochutiť si.

Diskusia k receptu

denyany
To by bolo niečo pre moju dcéru! Do syrovej omáčky tavený syr nedávam, stačia strúhané syry, ale chutí nám, keď krátko pred dovarením pridám mletý koriander. Prekvapím dcéru na meniny takto upraveným mäsom.
gitka61
Krasna praca a veru aj poriadne nasyti o chuti ani na
gitka61
Krasna praca a veru aj poriadne nasyti o chuti ani na
gitka61
Krasna praca a veru aj poriadne nasyti o chuti ani na
gitka61
Prepac ale tablet obcas zaskiatkuje .krasna praca a veru aj potriadne nasyti ochuti ani nehovorim. Rada to vyskusam syn ma rad kuracie prsia a syrovu omacku tiez. Uz je v k.k.*****
mandarin999
Som rada, že sa Vám recept páči. V konečnom dôsledku ide o rýchly a jednoduchý recept a pokiaľ Vám v ňom niečo nevyhovuje, môžete si ho nahradiť inou surovinou, prípadne obmeniť :)
bubaya
20 ingrediencií, 4 druhy syra, mraky korenia, americké zemiaky. Toto nie je jednoduchý recept, toto je ako psíček a mačička už zas varili kuracie prsia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia