Čokoláda

Darčeková čokoláda

Autor receptu: redakcia

Doma vyrobená čokoláda so srdiečkami a lentilkami bude určite skvelým, nielen valentínskym prekvapením. Darčekovú čokoládu môžete zabaliť do papiera alebo celofánu, previazať stužkou a doplniť menovkou s romantickým venovaním.

4
porcie
20 (+ chladenie) minút
príprava

Postup

  1. Horkú čokoládu nalámeme na kúsky a nad vodným kúpeľom roztopíme. Nalejeme na papier na pečenie a pomocou stierky rozotrieme na hrúbku asi 0,5 cm s rozmerom približne 27 x 30 cm.
  2. Bielu čokoládu nalámeme na kúsky a nad vodným kúpeľom roztopíme. Nalejeme na hnedú čokoládu, pomocou špáradla alebo vidličky kreslíme vlnky a vytvárame tak mramorový efekt.
  3. Želé cukríky nakrájame na kúsky. Čokoládu posypeme lentilkami, cukríkmi aj čokoládovými srdiečkami. Necháme stuhnúť v chladničke.
  4. Nakoniec čokoládu nožom nakrájame na kúsky.