Danielia sviečkovica

Danielí steak s fazuľovými strukmi a brusnicovou omáčkou (videorecept)

Autor receptu: sons

Veľmi rýchly recept na prípravu steakov z diviny, ktoré vhodne dopĺňajú fazuľové struky a nasladlá chuť brusníc.

Suroviny

Postup

  1. Osobitne uvaríme v osolenej vode zemiaky v šupke a fazuľové struky. Struky odstavíme po 5 minútach a scedíme vodu. Po približne 8 minútach odstavíme a scedíme aj zemiaky, ktoré potom ošúpeme a nakrájame na približne 0,5 cm hrubé kolieska.
  2. Kým sa zemiaky varia, osolíme a okoreníme sviečkovicu z oboch strán, priložíme rozmarín, polejeme olejom a necháme odležať.
  3. Do väčšej panvice dáme olej, dobre rozohrejeme a porozkladáme kolieska zemiakov. Opečieme.
  4. Do druhej rozohriatej panvice dáme brusnicový džem, necháme jemne roztopiť, pridáme maslo a podlejeme vínom a necháme variť, aby omáčka zhustla na konzistenciu, ktorá sa nám páči. Pridáme štipku soli, ak chceme, môžeme aj chilli.
  5. Kým sa opekajú zemiaky a redukuje brusnicová omáčka, na rozohriatu grilovaciu panvicu dáme pár kvapiek olivového oleja, rozmarín, prekrojený cesnak na polovicu a vložíme sviečkovicu, ktorú grilujeme maximálne 3-4 minúty (záleží od hrúbky mäsa) z každej strany.
  6. Hotové mäso vyberieme a zabalíme do alobalu, necháme odpočívať. Na panvicu do výpeku pridáme maslo, pretlačené 3 strúčiky cesnaku a vložíme do nej predvarené fazuľové struky, ktoré vo výpeku minútku orestujeme.
  7. Opečené zemiaky vyložíme na papierový obrúsok, zbavíme sa tak prebytočného tuku.
  8. Na hrubšie plátky nakrájanú sviečkovicu podávame s opečenými zemiakmi, fazuľovými strukmi a brusnicovou omáčkou.