Dagnije na žaru/mušle slávky na grile

Autor receptu: afataga

Hľadala som nejaké staršie fotky a našla som aj ako nám domáci v Chrovátsku griloval mušle, tak ma napadlo to sem pridať, takže ja nie som autor, ale potom som to skúšala aj doma a boli presne také isté mňamkové

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. mušle treba umyť a dať na chvíľu do vody s morskou soľou, ak sa nejaká nezatvorí, treba vyhodiť, je mŕtva, urobiť pahrebu, na niečo, napr. na tehly položiť plech a uložiť mušle, občas otočiť, sú hotové za pár minút, ak sa nejaká neotvorí, vyhodiť
  2. potom už len papkať s chlebom, kto chce môže si trochu posoliť a kvapnúť citrónovú šťavu, jednoduché, rýchle, výborné