Cviklový šalát

mariaklara - fotkamariaklara, 3. januára 2011

Vždy som si myslela, že cvikla sa dá jesť len uvarená, ale na dovolenke som prišla na to, že je výborná aj v surovom Zobraziť celý popisVždy som si myslela, že cvikla sa dá jesť len uvarená, ale na dovolenke som prišla na to, že je výborná aj v surovom stave, pokiaľ ju dobre prichutíme.

2-4
porcie
25-30 minút
príprava

Suroviny

2 ks, stredne veľká
2 ks, kyslé
1 ks, menší
1 ks, malá
1 pohárik, v sladkokyslom náleve




Postup

  1. 1

    Cviklu, jablká ošúpeme a postrúhame na hrubšom strúhadle, pridáme na drobno pokrájanú cibuľku (kumu robí cibuľka problémy, nemusí si ju pridať), pokrájaný pór a chren v sladkokyslom náleve. Všetko spolu premiešame, ak máte pocit, že je šalát málo šťavnatý, môžete si urobiť trochu sladkokyslého nálevu a premiešať.

Diskusia k receptu

cvikla
cvikla,6.januara 2011 o 9:30
cviklu zboznujem, salat vyzera vynikajuco. Ukladam.
ivocka5
@mariaklara , šalát vyzerá naozaj dobre :-) ten pór sa mi v ňom veľmi páči :-) určite v najbližších dňoch vyskúšam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia