Cviklový šalát s čerstvým kozím syrom, orechami a dressingom z malinového octa a javorového sirupu

Autor receptu: sjuz

Vylepšený opraženými kúskami slaninky:) Kto chce, môže vynechať.

2-3 vačšie
porcie
30 minút
príprava
20 min cvikla minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cviklu som uvarila v tlakovom hrnci do polomäkka. Vyhovuje nám, keď je v nej ešte cítiť trochu surovosť a je chrumkavá. Kým chladla, na panvicu som dala plátky slaninky a orechy. Pomaly som túto kombináciu spolu opekala, slaninka pustila trochu tuku, takže nebolo potrebné pridávať žiaden. Orechy sa krásne obalili a jemne zhnedli. Keď bola slaninka opražená, odstavila som panvicu z priameho tepla a pridala javorový sirup a premiešala.
  2. Cviklu som olúpala a nakrájala na kocky. Umytý a odkvapkaný polníček som pridala do misky ku cvikle.
  3. Vo vriacej vode som minútku blanšírovala baby špenát, a v cedníku ochladila studenou vodou.
  4. Ku cvikle a polníčku som pridala špenát, slaninku a orechy aj so všetkou tekutinou z panvice. Pridala som malinový ocot - je veľmi jemný - olivový olej a šalát rukami premiešala, aby sa všetko krásne obalilo chuťou. Na tanieri som ešte šalát okorenila, a obložila čertstvým kozím syrom. Manželovi som slaninku nedala, ale ako bonus dostal k šalátu stratené vajíčko:)