Cviklový šalát na večeru fotorecept

helca103 - fotkahelca103, 26. júna 2012
Cviklový šalát na večeru (fotorecept)
Foto: helca103

Tento šalát podľa A.Mačingovej treba konzumovať večer . Na prvý krát sa mi tá kombinácia zdala veľmi zvláštna no keď som ochutnala zmenila Zobraziť celý popisTento šalát podľa A.Mačingovej treba konzumovať večer . Na prvý krát sa mi tá kombinácia zdala veľmi zvláštna no keď som ochutnala zmenila som názor a rada ho pripravujem.

2
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

3 ks - uvarená
3 dl +mrkva
4 ks
 varené natvrdo
alebo:
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Cviklu postrúhame na hrubšom strúhadle ,uhorky pokrájame na kocky, pridáme sterilizovanú mrkvu s hráškom.

    Cviklový šalát na večeru (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osolíme,okoreníme podľa chuti a pridáme olivový olej. Ja som tentokrát pridala tekvicový.

    Cviklový šalát na večeru (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poriadne premiešame a necháme odstáť aby sa premiešali chute.

    Cviklový šalát na večeru (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    podľa chuti posypeme nastrúhaným syrom alebo na tvrdo uvareným vajíčkom.

    Cviklový šalát na večeru (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tento šalát odporúča autorka ľudom,čo majú problém s osteoporózou

    Cviklový šalát na večeru (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tatranka
Cvikla je veľmi zdravá a na organizmus má veľmi blahodárny účinok.Tvoj recept je už v KK.
njdevil
cviklu zboznujem na vsetky sposoby, v lete robim salatik zo surovej, s postruhanymi jablckami, alebo ine ovocie, co je po ruke ( pomarance, kivi co chladnicka da ) orechami, limetkou a pokvapkam olejom. MNAM!!! Cvikla je dobra okrem ineho aj pre ludi trpiacich na anemiu.
klaura
mňam ... urobím si ... mám cviklu rada ...
ebaka
robím presne takýto,,,,fajnotka je to,aj muž si na ňom pochutnáva...mňam
helca103
veľmi pekne vám ďakujem za komentáre, dlho som nemohla prísť cvikle na chuť.No ako mám rôzne zdravotné problémy musela som radikálne zmeniť jedálniček a veru teraz môžem cviklu na všetky spôsoby. @akeber večer preto,že veľmi dobre zasýti a na druhej strane kto drží líniu môže zjesť koľko vládze a nepriberie. Samozrejme, že si ju môžeš dať aj na obed :-)
marianne69
Moj muz sa ide za nim utlct,tak mu chuti a to je co povedat,lebo on tym salatom moc neublizi,2 PL na tanieri a krici dost!!! ...tento je vynimka, teda je par vynimiek a tento medzi ne patri....je vyborny,ked je dobre vychladeny,na veceru zasyti vyborne,mame radsej s uvarenym vajickom...
1x lianka
helca103
máš pravdu@marianne69 na večeru je najlepší a to vajíčko je tam tiež veľmi dobré.Ja to mením raz dám syr,inokedy vajíčko na tvrdo záleží na chuti stravníka. Navyše cvikla je veľmi zdravá: Zo všetkých druhov zeleniny má najvyšší obsah železa a medi, ktoré sú dôležité pre krvotvorbu, preto je vhodná pre ľudí trpiacich chudokrvnosťou. Okrem týchto dôležitých prvkov ďalej obsahuje zinok, jód, mangán, fluór, kobalt, lithium a vanád. Vďaka komplexu týchto prvkov podporuje tvorbu inzulínu a zrakovú ostrosť. Taktiež je to bohatý zdroj vlákniny, takže je prospešná aj naším črevám. Ale aby ste si nemysleli, že je repa úplne dokonalá, predsa len niečo. Červená repa obsahuje málo vitamínu C, málo karoténu a malo vitamínov B1 a B2. Taktiež sa nehodí pre ľudí s močovými kameňmi a pre diabetikov, pretože obsahuje pomerne veľa sacharózy.

Zhrňme si heslovite jej pozitíva :
- podporuje peristaltiku čriev, čím odstraňuje zápchu
- podporuje činnosť žalúdka a žlčníka
- odstraňuje z tela jedovaté látky
- vytvára väzivové tkanivá
- zosilňuje steny ciev
- zlepšuje využitie bielkovín
- zaisťuje duševnú pohodu
- spevňuje pokožku
- napomáha pri alergiách
- aktivuje tvorbu červených krviniek
- má kladný vplyv na reumu
- je cenným pomocníkom proti mykózam
helca103
@rulik v originálnom recepte je cvikla varená ale ja si dávam aj čerstvú len ju očistím a nastrúham.......a ak si lepšie prečítaš recept tak v surovinách je predsa uvedené že 3ks UVARENÁ cvikla :-))
liama
Dokonaly vyklad. Urcite vyskusam. Hned zajtra a surovu!
nazarboncuk
musim pochváliť. práve sa ním krmim. zamiešala som si doň ešte biely jogurt a je to straaasna dobrotka. :)
gabikapb
A trošku strúhaného čerstvého chrenu by pokazilo predpísané účinky, aké má mať tento cviklový šalát v detoxe - čo myslíš @helca103. Robievam si podľa pôvodného receptu, mne sa do cvikle pýta chren, dala som si teraz, ale neviem, či sa nepokazí 28-dňový program.
:-)
marianna76
Fajn, podobný spravím i ja, mám síce zaváranú, ale zeleninku zas mrazenú... dík.
veronika353
Je fakt výborný,mrkev a hrášek jsem dávala mrazený(uvařený),červenou řepu ještě mám a tak tento salát brzy bude u nás znova,díky za výborný recept:-)))))
helca103
@gabikapd , chren má tiež nejaké liečivé účinky takže asi nič nepokazíš a občas treba každý recept vylepšiť. @marianna76 , ja zvyknem občas dať aj varené vajíčko-každému podľa chuti.
@veronika , ďakujem za milý komentár
ludka10
...poznam tento salat, neviem sa ho dojest a pridanim struhaneho syra, alebo na tvrdo uvareneho vajicka nielen osviezi ale aj paradne zasyti..

helca103
@ludka10 ďakujem za milý komentár, okrem toho že je to chutný šalátik tak je aj zdravý.Pekný večer.
lanabard
Mačingová odporúča cviklu varenú - nie zaváranú!!! - ale hrášok a mrkva je kupovaná zavarenina. Nie je to trochu rozpor???? Mám rada cviklu, ale s chrenom. Asi to predsa skúsim, keĎ si to tak pochvaľujete.
helca103
@lanabard teší ma tvoj kometár a chcem iba dodať aby si si lepšie pozrela fotky a prečítala môj recept. Zistíš prekvapivú skutočnosť,že tá cvikla je doma uvarená a čerstvá - nie zaváraná. No a ked si prečítaš aj recepty pani Mačingovej zistíš, že som neporušila žiadne pravidlo. Takže si úplne zbytočne dala tie výkričníky . Každý názor si vážim a posúva ma ďalej. No občas je dobré naozaj najprv poriadne čítať a potom komentovať. Prajem Ti pekný deň a ak vyskúšaš tak dobrú chuť.
janalad
vyborny salat, akurat som to asika prehnala s korenim, trochu stipe :))) jest do pocitu nasytenia, neda sa zjest cely, presne asi tak pre 2 osoby, odlozim si ho na zajtra, snad to moze byt
helca103
@janalad , som veľmi rada,že Ti šalát chutil. Ja si ho bežne odkladám na druhý deň a tak sa nemusíš báť :-)))
Korenie si na budúce daj menej a budeš spokojná. Želám Ti všetko dobré a ďakujem za milý komentár.
lilajka
Práve som ho pripravila - spájam ešte chute v chladničke, ale okoštovala som a nemyslela som si, že to bude až taká mňamka, milo ma prekvapil :D
evelyna
Cviklu mám,tak ju dám uvariť,už som si zavarila do pohárkov,ten môj mäsožrút:-))),ochutnal uvarenú a vypľul,že je hnusná,každému chutí inšie,takže ja idem chystať šalát.
kattruss
Neviem čím to môže byť, ale mne tento vôbec nechutí :( niečo mi tam strašne vadí a neviem čo :( a pritom cviklu milujem. Mám ju rada s chrenom a troškou octu.
helca103
@kattruss ja Ťa ani nenútim aby si ho jedla, každému chutí niečo iné. Uvar si to, čo máš rada a budeš spokojná.
lanabard
helca 103
ja som si dobre prečítala recept tvoj aj p. Mačingovej, ten rozpor som myslela takto
cvikla - nezaváraná
hrášok s mrkvou - kupovaná zavarenina
inak idem ho vyskúšať---- to bolo len malé nedorozumenie.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia