Cviklovo-zázvorová polievka s kokosovým mliekom (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Je jednoducha a hodi sa k nej cerstvy chlieb. A este, hodi sa k nej tiez sampanske.

4-6
porcie
15 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ocistil som si a nakrajal cibulu, ocistil som si zemiaky, ja pouzivam sladke, ale daju sa pouzit aj normalne. Pretlacil som cesnak a nastruhal zazvor.
  2. Do vacsieho hrnca som dal zohriat 2 pl oleja, pridal cibulu a miesal do sklovita. potom som pridal pretlaceny cesnak a nastruhany zazvor (Podarilo sa mi ho prifarbit truchu cviklou). Premiesal som to, nehal prehriat asi 1 minutu.
  3. Pridal som 1 l vyvaru a cviklu. Priviedol som to vsetko da varu, stiahol teplotu a pomaly varil.
  4. Pretoze cvikla sa vari dlhsie, sladke zemiaky pridavam neskor. Asi po desiatich minutach som ich pridal k variacej sa cvikle. Varil som dalsich, asi 10-15 minut.
  5. Ked uz cvikla a zemiaky boli makke, pridal som kokosove mlieko, pridal sol a korenie. Odobral som asi 0.5l a rozmixoval a potom vratil spat, cim som dosiahol hustejsiu konzistenciu. Nehal som to este asi 2-3 minuty povarit.
  6. Moze sa podavat. Ja som to teraz podaval s nateko nakrajanou cviklou, osmazenou na masle. Da sa podavat s krutonmy a posypane petrzlenovou vnatkou.