Zeleninové rizoto
Zeleninové rizoto

Cviklové rizoto

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 7. októbra 2017
Cviklové rizoto
Foto: Patincatsomekitchen

Jednoduchý jesenný či zimný recept. Môže sa zdať, že je v ňom samá cvikla a že rizoto bude chutiť výrazne cviklovo, tak zemito, ale Zobraziť celý popisJednoduchý jesenný či zimný recept. Môže sa zdať, že je v ňom samá cvikla a že rizoto bude chutiť výrazne cviklovo, tak zemito, ale myslím, že tá typická chuť je dosť zjemnená. Recept je veľmi jednoduchý a teší ma, že v ňom môžem použiť kopec cvikly. Pyré poctivo zapracujte, bez neho to nie je ono. https://www.patincatsomekitchen.com/cviklove-rizoto

Suroviny

200 g
400 g
150 ml
600 ml
1 ks
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    400 g cvikly ošúpte, prekrojte a dajte variť. Varte asi 40 minút.

  2. 2

    Cibuľu nakrájajte nadrobno. Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a mierne opražte. Pridajte prelisovaný cesnak.

  3. 3

    Po chvíľke pridajte ryžu a nasucho opražte. Zalejte vínom a pomiešajte. Keď víno vsiakne, zalejte asi polovicou vývaru.

  4. 4

    Uvarenú cviklu rozdeľte napolovicu. 200 g pokrájajte na drobné kocky. 200 g rozmixujte s troškou vody na pyré.

  5. 5

    Ryžu zalejte zvyškom vývaru. Keď trochu vsiakne, pridajte nakrájanú cviklu aj cviklové pyré, osoľte, okoreňte. Keď sa tekutine vstrebe, rizoto odstavte z plameňa. Podávajte čerstvé.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia