Cviklové carpaccio s píniovými orieškami

Tomáš Opletal
šéfkuchár reštaurácie Flowers v Bratislave, 28. októbra 2011
Cviklové carpaccio s píniovými orieškami
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

2-3 ks
1,5 PL
1,5 PL
1,5 PL
 hrsť
100 g




Postup

  1. 1

    Cviklu v šupke uvaríme do mäkka, necháme vychladnúť a nakrájame na tenké plátky. Plátky zmiešame s malinovým octom a olivovým olejom.

  2. 2

    Píniové oriešky opečieme na sucho do zlatista.

  3. 3

    Plátky cvikle poukladáme na tanier. Posypeme píniovými orieškami, osolíme a okoreníme. Ozdobíme rukolou a pridáme ricottu so soľou a korením.

Diskusia k receptu

ajrin
Nikdy som nepocula o malinovom octe




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia