Cviklová torta s bielou čokoládou a tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Pre mňa veľmi dobrá kombinácia :)

12
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvarenú cviklu rozmixujeme s cukrom a žĺtkami.
  2. Pridáme kakao, múku s kypriacim práškom, kardamón. Čokoládu si rozpustíme s maslom a pridáme k ostatným surovinám.
  3. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k cviklovej mase.
  4. Cesto si rozdelíme na dve časti, použila som formy s priemerom 23cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút.
  5. Po vychladnutí prerežeme na dve časti, čiže dostaneme štyri korpusy.
  6. Plnku si pripravíme tak, že si rozpustíme nad parou bielu čokoládu, primiešame k nej tvaroh alebo ricottu a nechame trochu vychladnúť. Potom primiešame mascarpone. Kto chce, môže pridať cukor, podľa mňa to bolo dosť sladké, tak som nepridávala. Jednotlivé korpusy natrieme plnkou.
  7. Takisto aj boky torty. Polejeme bielou čokoládou.
  8. Ozdobíme ako chceme.. ja som použila bielu čokoládu s čokotransferom :)
  9. Hups.. rovnomerné krájanie korpusov si ešte musím natrénovať :) :) Tortička je šťavnatá, podľa mňa stojí za vyskúšanie. Môj tip: ak nepoužijete na povrch bielu čoko polevu, môžete posypať tortičku levanduľovým cukrom, ktorý si pripravíte tak, že zmiešate 1 PL cukru s 1 KL sušenej drvenej levandule.