Cupcakes

Autor receptu: mcmuffin

Ahojte, cupkakes sú muffiny, ktoré sú ozdobené krémom. My si ideme urobiť kakaové cupcaky. Ideme na to :)!

20
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zoberieme si 250 g masla, 1 hrnček cukru kryštáloveho (biely s hnedým v 1 hrnčeku!) a zamiešame. Pridáme 2 vajcia plus 2 ČL kakaa a zamiešame. Vysypeme 2 hrnky múky hladkej 1 ČL prášku do pečiva, vylejeme tam 50 ml mlieka a zamiešame.
  2. Nachystáme si plech na cupcaky. Ak nemáte taký plech stačia vám košíčky, ale pozor až štyri, aby vám držali (keď to vyberiete nebojte sa bude tam len 1). Košíčky si smesou 61427 vyplníme až po okraj, aby sa nám lepšie zdobili. A dáme piecť do trúby predom rozohriatej na 180°C na 20 minút.(V TREŤOM BODE NÁJDETE RECEPT NA KRÉM!!!)
  3. Krém: Zoberieme si druhú misku do ktorej si dáme 250g krému (môžete použiť mascarpone), 160 ml smotany a 3 ČL práškového cukru a zamiešame. Ak je to moc riedke môžete pridať 1 max 2 ČL stužovača na šľahačku a zamiešame. Pridáme ľubovoľné potravinárske farbivo a zasa zamiešame. Zoberieme si tubu sa zdobenie (ak nemáte stačí vám prestrihnutý igelitový sáčok) a môžete zdobiť podľa svojej fantázie, môžete posypať farebným zdobením a tadaaa hotovo dobrú chuť! P.S.: Doporučujem podávať na narodeninovej párty alebo pri návšteve, ahooj!