Cukinová pochúťka

kovamo - fotkakovamo, 21. marca 2014
Cukinová pochúťka
Foto: kovamo

super mňamka, chutí vynikajúco za tepla aj za studena

20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
150 g
100 g
3 ks
3 ks
štipka
2 ks
4 PL (aj obyčajný)
4 PL
1/2 lyžice
 na vymastenie
 na vysypanie




Postup

  1. 1

    Cukinu nahrubo nastrúhame do misky aj so šupou, osolíme,a asi 10 min necháme postáť. Potom z nej vytlačíme nadbytočnú tekutinu. Salámu nakrájame na kocky, syr nastrúhame, cibulku nakrájame na drobno , cesnak prelisujeme a všetko primiešame k postrúhanej cukine.Osolíme, okoreníme, dochutíme majoránkou a premiešame. Vajcia si rozšľlaháme s olejom a po častiach pridáme hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľaháme redšie cestíčko, ktoré zapracujeme do cukinovej zmesi. Zapekaciu misu vymastíme maslom, posypeme hr,múkou a naplníme cukinovou zmesou. Pečieme pri 180 stupňoch asi 45 minút dozlatista.

Diskusia k receptu

mariamka
s cukinou sa da vysantit, a ty si sa naozaj vysantila :) toto mi pripomina harulu, ktoru tiez mam rada a miesam cuketu pol na pol so zemiakmi al. ovs. vlockami, pockame na sezonu,, fajne :)
kovamo
ja už som nevydržala čakať na sezonu, v Lidli bola cukina za celkom dobrú cenu..... no nekup to, mňam
eviana
Aj ja zvyknem v Lidli kupovat cukinu aj mimo sezonu, mavaju ju tam ozaj peknu, mladucku, chutnu... nečudujem sa Ti, že si to nevydržala a dobre, že si skúsila, veľmi zaujímavé jedlo, ja by som si veru dala... a radsej na studeno ak by som si mohla vybrať :)
lusinkab
Neviem preco ale pre mna je cuketa jedna z tych surovin,ze ak toho vela v chladnicke nie je a je tam cuketa tak sa z nej daju vycarit velmi chutne jedla :-) ako aj tento takze ukladam k cuketovym receptom kedze tych nikdy nie je dost :-)
elysa
mám rada cuketu, páči sa mi aj táto tvoja zapečená...
zdenka1009
@kovamo , keď si pridala tento rcp tak som si povedala, že do leta nevydržím a vyskúšam hneď, ako natrafím na lacnejšiu cukinu...dnes som rcp vyskúšala a musím povedať, že je výborná aj teplá aj na studeno...len pozor dievčatá, nepresoľte to, ako ja...:-)
xanadu1955
@Kovamo , tak to vyzerá naozaj výborne, ingrediencie všetky, ktoré mám rada,cukinu milujem tak určite spravím a to čo najskôr, vďaka za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia