Nákyp

Cuketový nákyp

Autor receptu: dorisa

Naše obľúbené zapekané jedlo z cukety.

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mala som veľkú cuketu. Očistíme ju, nakrájame na tenké plátky. Tieto postupne v rúre grilujeme.
  2. Zo sójovej drte (uvaríme v osolenej vode) a hotových paradajkových omáčok na špagety pripravíme omáčku. Omáčky sú ochutené, ak robíte omáčku z paradajok, treba ochutiť.
  3. Keď máme všetky cukety ugrilované, tak si zoberieme pekáč alebo ako ja rajnicu Stone Legens. Začíname klásť vrstvy. Na spodok idú plátky cukety. Potom navrstvíme pripravenú omáčku, pokryjeme strúhanou mozzarellou....takto pokračujeme, pokiaľ máme suroviny.
  4. Končíme paradajkovou omáčkou a strúhaným syrom. Rajnicu dáme do rúry a jedlo zapekáme. Dobrú chuť.