Cuketovo-šampiňónová kuracia roláda s omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: mamaoli
Mala som chuť na cuketu, ale nie na cuketový prívarok, tak som trochu poposunula hranice fantázie aj do kuchyne a vzniklo toto...............
4 porcie |
40 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Nerežeme si kuracie prsia tak, aby nám nám vznikli platy. Jemne ich naklepeme z oboch strán.
- Posolíme, pocesnakujeme :-), popaprikujeme :-).
- Posypeme nakrájanými šampiňónmi a do stredu položíme cuketu. Ak máte veľkú tučnú domácu zo záhradky (ako ja), tak si ju porežte na tenšie kusy (asi také ako na obr.).
- Zrolujeme. Na vrch dáme plátky masla a zabalíme do alobalu. Pečieme v predohriatej rúre. Aj keď kuracie prsia sa upeču pomerne rýchlo, nechajte ich v rúru dlhšie, aby sa dopiekla aj cuketa, predsa sú to len hrubšie kusy :-).
- Medzitým ako sa nám pečie roláda, si pripravíme omačku:
Na malé kúsyk si nakrájame opäť cuketu a osmažíme chviľku na masle. Posolíme, zalejeme vodou, prikryjeme a necháme dusiť.
- Keď je cuketa udusená, prilejem smotanu rozmiešanú s pohánkovou múkou, chvíľu povaríme a nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom.
- Upečenú roládu vyberieme z rúry a môžeme podávaťm napríklad s cestovinami.
Dobrú chuť.