Cuketovo-šampiňónová kuracia roláda s omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: mamaoli

Mala som chuť na cuketu, ale nie na cuketový prívarok, tak som trochu poposunula hranice fantázie aj do kuchyne a vzniklo toto...............

4
porcie
40 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Nerežeme si kuracie prsia tak, aby nám nám vznikli platy. Jemne ich naklepeme z oboch strán.
  2. Posolíme, pocesnakujeme :-), popaprikujeme :-).
  3. Posypeme nakrájanými šampiňónmi a do stredu položíme cuketu. Ak máte veľkú tučnú domácu zo záhradky (ako ja), tak si ju porežte na tenšie kusy (asi také ako na obr.).
  4. Zrolujeme. Na vrch dáme plátky masla a zabalíme do alobalu. Pečieme v predohriatej rúre. Aj keď kuracie prsia sa upeču pomerne rýchlo, nechajte ich v rúru dlhšie, aby sa dopiekla aj cuketa, predsa sú to len hrubšie kusy :-).
  5. Medzitým ako sa nám pečie roláda, si pripravíme omačku: Na malé kúsyk si nakrájame opäť cuketu a osmažíme chviľku na masle. Posolíme, zalejeme vodou, prikryjeme a necháme dusiť.
  6. Keď je cuketa udusená, prilejem smotanu rozmiešanú s pohánkovou múkou, chvíľu povaríme a nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom.
  7. Upečenú roládu vyberieme z rúry a môžeme podávaťm napríklad s cestovinami. Dobrú chuť.