« Naspäť na tento recept

Cuketovo-mäsové fašírky s grilovaným baklažánom a chrumkavým šalátom verzia na vytlačenie

Ľahké letné jedlo plné lahodnej zeleninovej chuti.

Autor receptu: kristtin

Postup receptu

Najprv si dáme do pacu baklažán. Nakrájame ho na hrubšie plátky. Dobre posolíme a postupne pridáme všetky ingrediencie. Bylinky pridáme ako posledné. Misku alebo tanierik prikryjeme alobalom a dáme do chladničky minimálne na hodinku.

Príprava fašírok je veľmi jednoduchá. Do misky nastrúhame najprv cukety, potom mrkvu, ( postrúhanú zeleninu trochu stlačte, aby vám vytiekla šťava a tú vylejte) pridáme pretlačený cesnak, cibuľu nakrájanú na jemno, mäso a dobre premiešame. Hmotu zlepíme dvoma vajíčkami, aby nám krásne držala pokope. Pridáme koreniny, dosolíme a nalejeme sójovú omáčku. Dochuťte si koreniny podľa vlastnej chuti. Ja dávam viac čierneho korenia a aj sójovej omáčky, aby fašírky boli ostrejšie. Niekedy dávam aj trochu horčice.

Na plech si dáme papier na pečenie. Z hmoty guľkáme v ruke guľky, ktoré ukladáme na plech. Trúbu máme rozohriatú na 190 stupňov, pečieme približne 20 - 30 minút. Pokiaľ nie sú dozlatista. Treba kontrolovať.

Na záver šalát. Uhorku nakrájame, pridáme poľný šalátik, jarnú cibuľku nakrájanú na jemno, premiešame. Dochutíme citrónovou šťavou.

Keď sú fašírky hotové, vyberieme z chladničky baklažán, opečieme na panvici a obed či večera je hotová. Dobrú chuť !

Suroviny




2
porcie
20
minút
príprava
30
minút
na 190 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist