Cuketovo-kurací perkelt s haluškami

Autor receptu: anina6

Vidím, že cuketových receptov je tu požehnane, tak pridám aj ja svoj. Cukety ešte stále rastú a majú veľmi dobré využitie v našej kuchyni. Robím z nich fašírky, a dokonca som aj džem uvarila. Je to veľmi variabilná chutná zelenina. Tak nech sa páči tu je môj cuketovo- kurací perkelt s haluškami z celozrnnej hladkej múky.

45 minút
príprava

Postup

  1. Najprv si očistíme cuketu, vydlabeme jadierka a nakrájame si ju na kocočky. Na oleji si orestujeme cibuľu, pridáme jednu lyžičku sladkej červenej papriky a pomiešame. Hneď pridáme nakrájanú cuketu, aby sa paprika nespálila, osolíme, okoreníme a miešame. Udusíme do chrumkava.
  2. Nakrájané kuracie prsia tiež na kocočky pridáme k cuketovo-cibuľovéme základu a dobre premiešame, pridáme chilli korenie, ja som mala tekuté. Pridáme asi 2 PL horčice a necháme dusiť mäsko s cuketou. Podlejeme vývarom alebo môžme použiť aj kurací bujón. Keďže je kuracina je rýchlo hotová, prichystáme si zátrepku z kyslej smotany, ktorú som rozriedila mliekom. Do zátrepky som pridala asi 1/2 polievkovej lyžice hladkej múky. Vlejeme do mäska a máme hotovo. Na záver ešte môžme dochutiť podravkou.
  3. K perkeltu som pripravila halušky kombináciou hladkej a celozrnnej múky. Hotový perkelt naservírujeme a podávame. Rýchle chutné jedlo. Prajem dobrú chuť.