Cuketovo-baklažánový nákyp

Autor receptu: terreza

Recept je z kategórie "čo chladnička a špajza dala". Nakoniec sa recept veľmi osvedčil a veľmi rada ho robím, keďže je to rýchle a chutné sezónne jedlo.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cuketu a baklažán umyjem a nakrájam na tenké kolieska (nedávam dole šupku), cesnak nepretláčam ale tiež krájam na plátky. To isté urobím aj so syrom. Ak máte doma ovčí syr, ten sa dá tiež použiť.
  2. Do zapekacej misy si na dno nalejem troška ol. oleja a začnem vrstviť - cuketa, trocha presypem korením, baklažán, korenie, troska ol.oleja, cesnak, syr a celé od začiatku. Navrchu by vám mala ostať baklažánová alebo cuketová vrstva - znova olej a korenie.
  3. Rúra na 180 st. Dáme zapekať. Ja zapekaciu misu zatváram, alebo dám na vrch alobal. Pečieme cca 20 - 30 min. podľa toho, koľko toho máte objemovo. Keď už vidno, že zeleninka sa chytá do zneda, tak misu odokryjem a celú masu zalejem 3 vajíčkami (rozmiešam žĺtky s bielami). Keď sa vajíčka zapečú, tak je nákyp hotový. Robievam k tomu rôzne zeleninové šaláty, podľa toho čo mám doma a ako prílohu robím zemiakovú kašu s pár trojuholníkmi taveného syra. Dúfam, že bude chutiť. :)