Cuketové závitky
Cuketové závitky

Cuketové závitky so zeleninovou ryžou

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 5. decembra 2018
Cuketové závitky so zeleninovou ryžou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
80 minút
príprava

Suroviny

2 ks
60 g
80 g
1 strúčik
80 g
1 ks
300 g
60 g (ovčí syr)
1 PL (petržlen, tymian)
Na jogurtovú omáčku:
150 g
2 PL
2 strúčiky
Okrem toho:
1 PL (na vymastenie formy)
50 g strúhaný
30 g




Postup

  1. 1

    Cuketu umyjeme, nakrájame na 4 mm plátky. Odrezky a malé plátky (asi 120 g) nakrájame na malé kocky. Ryžu varíme asi 20 minút vo vriacej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Cibuľu a cesnak očistíme a najemno nasekáme. Papriku a feferónku zbavíme jadier a tiež nakrájame na malé kocky.

  2. 2

    Paradajky oblanšírujeme vo vriacej vode, zbavíme šupky, nakrájame na malé kocky a tretinu odložíme nabok. Ovčí syr pecorino nasekáme na kocky alebo nastrúhame.

  3. 3

    Na panvici rozohrejeme olej, cuketové plátky, osolíme, okoreníme a z obidvoch strán opečieme. Položíme na kuchynský papier.

  4. 4

    V druhej panvici rozpálime olej, pridáme cibuľu, cesnak, nasekanú papriku, čili a cuketu a asi 3 minúty restujeme. Necháme mierne ochladiť, pridáme nasekaný syr a pripravenú ryžu.

  5. 5

    Pripravenú formu potrieme olejom, na každý plátok cukety dáme asi 1 lyžicu zmesi, zavinieme a ukladáme do pripravenej formy vedľa seba. Navrch dáme odložené nasekané paradajky, sekaný petržlen, strúhaný syr a maslo. Závitky pečieme pri 200 °C 20 minút.

  6. 6

    K tomu pripravíme jogurtový dresing. Jogurt a crème fraiche vymiešame dohladka, pridáme cesnak a dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia