Pečená cuketa

Cuketové tyčinky (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Toto je zatiaľ podľa nás jeden z najlepších receptov na cuketu akú som skúsila. A to som už robila veľa receptov z cukety.

15 minút
príprava
15-20 minút
na 250 °C

Postup

  1. V prvom rade chcem napísať prečo som neuvádzala množstvo, to záleží od toho aká ste veľká rodina a aká veľká je cuketa. Čo sa týka parmezánu odporúčam nastrúhať čo najviac aby ste ho cítili, to je práve to, čo na tyčinkách najviac chutí.
  2. Očistíme a vydlabeme si cuketu, nakrájame ju na tyčinky - pásiky podľa toho aké dlhé a široké ich chcete mať. Uvidíte podľa priloženého obrázku akú som mala cuketu ja. Len aby Vás nepomýlilo, ja som robila tyčinky na dvakrát tak sú tam aj tak obrázky. Tento prvý je, čo som robila včera a pridávam ho preto, aby ste vedeli, akú som mala cuketu ako som už písala. Rozbijeme si vajíčka, rozšľaháme ich tak, ako keď obaľujeme mäso, do druhej nádoby si dáme polohrubú múku a do tretej strúhanku, do ktorej primiešame soľ (toto si zapamätajte - soľ sa pridáva do strúhanky, cuketa sa nesolí!) a nastrúhaný parmezán a môžeme obaľovať v poradí múka, vajíčka, strúhanka.
  3. Na plech dáme papier na pečenie a pokvapkáme ho olivovým olejom.
  4. Všetky tyčinky obalíme a ukladáme na plech. Rúru predhrejeme na 250 stupňov a keď máme plech plný, pokvapkáme tyčinky ešte trochu olivovým olejom, dáme piecť do rúry. Po 10 minútach znížime teplotu na 200 stupňov a dopekáme do ružova, pečú sa asi tak 15-20 minút celkovo. Ja som dnes piekla aj so zemiakmi, v rúre som mala aj tie.
  5. Upečené.
  6. Dnes sme mali s pečenými zemiakmi a dipom.
  7. Sú fakt výborné, odporúčam. Môžete ich podávať ako chcete aj samotné len s dipom alebo šalátom, je to len na Vás ako si vyberiete.