Cuketové špagety s avokádovým pestom fotorecept

happybunny - fotkahappybunny, 22. augusta 2018

Pridávam ďalší letný špagetový recept, tentokrát obohatený aj o cuketové špagety, aby sme to mali trocha zdravšie :) Viem, že veľa ľudí obľubuje takto Zobraziť celý popisPridávam ďalší letný špagetový recept, tentokrát obohatený aj o cuketové špagety, aby sme to mali trocha zdravšie :) Viem, že veľa ľudí obľubuje takto pripravené len samotné cuketové špagety, ale ja mám pocit, že to proste tak človeka nenaplní, tak preto keď chcem plnohodnotný pokrm, miešam ich takto s normálnymi bezvaječnými špagetami. Kto chce, môže si pre ľahšie jedlo pripraviť len cuketu alebo naopak, len špagety. Chutná varianta je aj pridať cherry paradajky, šampiňóny, ako komu chutí :)

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1/2 ks
1/2 ks
1 ks
Avokádové pesto:
1 ks
2 PL
1/2 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1/3 ČL
1/2 šálky
1/2 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Do mixéru si dáme všetky prísady na pesto.

    Cuketové špagety s avokádovým pestom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymixujeme dohladka a keďže budeme pracovať veľmi rýchlo, vopred si pripravíme aj špagety, nakrájame menšiu cibuľu na polovicu a potom pásiky, nastrúhame mrkvu, na pásiky nakrájame papriku. Cuketové špagety som robila so špiralizérom, ale dajú sa spraviť aj silnými ťahmi šúpadlom (stred s kôstkami vyhodíme), ošúpané pásy si naukladáme na seba a nakrájame na tenšie pásiky - špagety.

    Cuketové špagety s avokádovým pestom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na troške oleja si 2-3 minútky orestujeme cibuľu a papriku, posypeme štipkou soli, pridáme mrkvu a cuketu, restujeme 1-2 minúty aby nám veľmi nezmäkla, pridáme špagety, pesto a keď všetko poriadne premiešame, máme hotovo. :)

    Cuketové špagety s avokádovým pestom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť! ♥

    Cuketové špagety s avokádovým pestom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

mitzy
@Afataga (23.8.2018 10:15)

tak vieme ty by si si dala kukuricu :-) (srandičky)
happybunny
@Afataga (23.8.2018 14:17)

Hmm, neviem, mne tam nevadila, ale je to recept ľahko prispôsobiteľný chuťovým bunkám, hlavne je to o tej cukete a avokáde :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia