Cuketové rezance so šampiňónovou kari omáčkou
Autor receptu: zuzanka1367
Inšpirácia zo stránky Ochutnáme, rýchle, nenáročné, možno Vám príde vhod v období
cukiet a letného počasia.
3 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Mladú cuketu ošúpeme a škrabkou nakrájame rezance po celej dĺžke cukety, až po jaderník, neodhadzujeme, použijeme do omáčky.
- Na masle opečieme cesnak a speníme kari korenie, pridáme na plátky nakrájané šampiňony a nastrúhané jaderníky z cukety a osolíme.
- Necháme vydusiť vodu, ktorú pustia cukety a šampiňóny, prilejeme kokosové mlieko a okoreníme bielym korením. Omáčku necháme zredukovať. Zahusťovať ju nie je potrebné, pretože jaderníky sa rozvarili za malú chvíľku a omáčku krásne zahustia.
- V hrnci na varenie cestovín necháme zovrieť vodu a cuketové rezance 2-3 minúty naparíme. Obed je hotový. Prajem Dobrú chuť ak vyskúšate.