Cuketové rezance so šampiňónovou kari omáčkou

Autor receptu: zuzanka1367

Inšpirácia zo stránky Ochutnáme, rýchle, nenáročné, možno Vám príde vhod v období cukiet a letného počasia.

3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mladú cuketu ošúpeme a škrabkou nakrájame rezance po celej dĺžke cukety, až po jaderník, neodhadzujeme, použijeme do omáčky.
  2. Na masle opečieme cesnak a speníme kari korenie, pridáme na plátky nakrájané šampiňony a nastrúhané jaderníky z cukety a osolíme.
  3. Necháme vydusiť vodu, ktorú pustia cukety a šampiňóny, prilejeme kokosové mlieko a okoreníme bielym korením. Omáčku necháme zredukovať. Zahusťovať ju nie je potrebné, pretože jaderníky sa rozvarili za malú chvíľku a omáčku krásne zahustia.
  4. V hrnci na varenie cestovín necháme zovrieť vodu a cuketové rezance 2-3 minúty naparíme. Obed je hotový. Prajem Dobrú chuť ak vyskúšate.