Cuketové rezance s morčacími guľkami a omáčkou s baklažánom

Autor receptu: dorenika

Guliek si môžete narobiť do zásoby a slíže máte hotové za minútu,takže ideálnz recept pre tých čo nestíhajú.

5
porcií
5 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z tohto množstva mi vyšlo 11 guľiek.V miske si zmiešame mäso,mandle,vajco,mrkvu,chilli,cayanske a sol s korením.Vytvarujeme guľky. V hrnci si osmažíme cibulu na drobno nakrájanú,pridáme baklažán na kocky nakrájaný a po 3min pridáme rajčiny a šálku vody.Ochutíme bazalkou,solou a korením.
  2. Jemne vhodíme guľky tak aby boli pod hladinou,na slabom ohni varíme dokial sa prebytočná voda neodparí a nezostane hustá omáčka.
  3. Cuketu ošúpeme a umyjeme.Strúhatkom na zemiaky našúpeme na slíže a podávame s omačkou a mäsom.