Cuketové rezance s morčacími guľkami a omáčkou s baklažánom
Autor receptu: dorenika
Guliek si môžete narobiť do zásoby a slíže máte hotové za minútu,takže ideálnz recept pre
tých čo nestíhajú.
5 porcií |
5 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Z tohto množstva mi vyšlo 11 guľiek.V miske si zmiešame mäso,mandle,vajco,mrkvu,chilli,cayanske a sol s korením.Vytvarujeme guľky.
V hrnci si osmažíme cibulu na drobno nakrájanú,pridáme baklažán na kocky nakrájaný a po 3min pridáme rajčiny a šálku vody.Ochutíme bazalkou,solou a korením.
- Jemne vhodíme guľky tak aby boli pod hladinou,na slabom ohni varíme dokial sa prebytočná voda neodparí a nezostane hustá omáčka.
- Cuketu ošúpeme a umyjeme.Strúhatkom na zemiaky našúpeme na slíže a podávame s omačkou a mäsom.