Plnená cuketa

Cuketové lodičky podľa Patrície Vittekovej (videorecept)

Autor receptu: sons

Jedlo inšpirované zážitkami z Mexika nám v tomto videu predstaví Patrícia Vitteková s dcérami Sofiou a Cynthiou.

15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Umyté zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode.
  2. Pozdĺžne prekrojené cukety vydlabeme. Cuketovú hmotu osolíme, pridáme pretlačený cesnak, vajíčka, nastrúhanú mozzarellu a koreniny podľa chuti. Pridáme hľuzovkovú pastu, nátierkové maslo a vypracujeme konzistentnú hmotu, ktorou naplníme vydlabané cukety. Uložíme do zapekacej misy.
  3. Naplnené cukety posypeme nastrúhaným parmezánom, pokvapkáme hľuzovkovým olejom a dáme zapiecť do rúry na 180 °C na 15 minút.
  4. Na hotové cukety dáme hľuzovkové carpaccio, posypeme parmezánom a opraženými píniovými orieškami. Podávame s uvarenými zemiakmi a šalátou zmesou.