Cuketové lievance so syrom a paradajkami(fotorecept)

Autor receptu: malinka711

.... áno... zase cuketa :D

Postup

  1. Cuketky umyjeme, osušíme a aj so šupkou nahrubo nastrúhame (kto chce, môže ich aj olúpať). Osolíme, premiešame a necháme 10 minút postáť. Prebytočnú tekutinu, ktorú cukety pustili, vytlačíme a vylejeme. K nastrúhaným cuketám pridáme 2 žĺtky, nasekané jadrá orechov, 70 g rozdrobeného balkánskeho syra, 1 jemne nasekanú jarnú cibuľku aj s vňaťou, prelisovaný cesnak, čierne korenie a múku. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný sneh z 2 bielkov.
  2. Panvicu na lievance vymastíme olejom a po lyžiciach na ňu dávkujeme malé kopčeky cesta. Z oboch strán pomaly opražíme dozlatista.
  3. Upečené lievančeky posypeme zvyšným rozdrobeným syrom, pokrájanými paradajkami a kolieskami jarnej cibuľky.