Kuracie fašírky

Cuketové karbonátky s kuracím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Sezóna cukety v plnom prúde, tak tentokrát spojenie s kuracinkou

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kuracie prsia, cibuľu, cesnak pomelieme, cuketu postrúhame a všetko dáme do jednej misy, pridáme syr, vajíčko, ovsené vločky na zahustenie, soľ, korenie, vňať dobre premiešame a necháme 15-20 minút postáť.
  2. Pripravíme si plech s papierom na pečenie. Cuketovú zmes ešte raz premiešame a lyžicou kladieme na plech kôpky, ktoré vytvarujeme na karbonátky. Vložíme do rúry a pečieme 20 minút pri teplote 180 °C.
  3. Po 20 minútach vyberieme a potrieme olejom, aby sa vytvoril chrumkavý povrch karbonátku, dopečieme ešte 10 minút.
  4. Podávame so zeleninou, zemiakovou kašou alebo zemiakovým šalátom.